Управну зграду центру Српца нуде за 41.760 КМ

Милијана Латиновић
Управну зграду центру Српца нуде за 41.760 КМ

СРБАЦ - Управна зграда Привредног друштва (ПД) "Мотајица" у стечају из Српца понуђена је на продају по процијењеној цијени од 41.760 марака, а некретнину стару готово седам и по деценија већ мјеркају два потенцијална купца.

Рекла је то "Гласу Српске" стечајна управница "Мотајице" Наташа Косић, подсјетивши да је некадашње привредно друштво отишло у стечај 2009. године. Након смрти претходног стечајног управника, Косићева је, по преузимању дужности, започела идентификацију имовине која се простире на читавој србачкој општини.

- Дужни смо да по окончању поступка земљиште предамо Републици Српској, што ћемо и учинити чим геометар заврши посао. Очекујем да би тај дио посла могао бити завршен до краја мјесеца. Када буде завршена идентификација, сазваћу Скупштину повјерилаца и предложити враћање земљишта Српској - казала је Косићева.

Додала је да је стечајни поступак при крају и да би, ако све буде текло по плану, могао бити окончан до краја ове године.

- Расписали смо оглас за продају управне зграде. Лицитација је заказана за 5. септембар. Ријеч је о објекту који је изграђен још 1948. године и у веома лошем је стању. Иако су оштећени и кров и зидови, зграда се налази на одличној локацији, готово у центру Српца, тако да се надам да ћемо је успјети продати - рекла је Косићева.

Додала је да је управна зграда први пут на добошу и подсјетила да су раније продаване неке парцеле грађевинског земљишта.

- Овај објекат је остављен буквално за сам крај. Површине је 375 квадрата са припадајућим земљиштем. Процијењена вриједност је 41.760 марака, а посљедња цијена испод које се неће моћи продати на овој лицитацији је половина тог износа - истакла је Косићева.

Нагласила је да су се појавила два потенцијална купца, распитивали су се, тако да вјерује да би продаја могла бити успјешна.

- Очекујем да у наредним данима преузму документацију и уплате депозит у износу од десет одсто процијењене вриједности, која је уједно и почетна цијена по којој продајемо зграду, како би њихове понуде биле узете у разматрање - појаснила је Косићева.

Додала је да ће новцем од продаје зграде измирити заостале обавезе стечајног поступка.

Диобе

Наташа Косић је испричала да су до сада организовали три диобе, те да су већина повјерилаца били радници "Мотајице" којима је исплаћено око 86 одсто потраживања.

- Вјероватно нећемо имати новца за још једну диобу - рекла је Косићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана