У регију стиже Блумберг телевизија, платформа за бизнис вијести

Срна
У регију стиже Блумберг телевизија, платформа за бизнис вијести

БЕОГРАД - "Блумберг медија" и "Мтел Свис", емитер у већинском власништву "Телекома Србија", данас су најавили споразум о стварању прве панрегионалне мултиплатформске медијске мреже за пословне вијести у југоисточној Европи, са центрима у Србији, Хрватској, Словенији, БиХ и Сјеверној Македонији.

Планирано је да ова медијска платформа отпочне са радом 2022. године под називом "Блумберг адрија".

Бавиће се пословним и финансијским вијестима, анализама и подацима о растућој заједници доносилаца пословних одлука и будућих лидера у региону, путем телевизије, штампаних и дигиталних медија, као и мобилиних и друштвених мрежа, саопштено је из ове нове медијске компаније.

"Блумберг Адрија" ће се ослањати на снагу "Блумбергових" 2.700 новинара и аналитичара из 120 земаља широм свијета у стварању и успјешном функционисању нове платформе, која ће комбиновати локално извјештавање и покривање широке глобалне економије и тржишта, додаје се у саопштењу.

Платформа ће укључивати преведени "Блумбергов" садржај, као и изворно извјештавање продуцирано из специјализованих уредништава у Београду, Загребу, Сарајеву и Скопљу.

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић рекао је да је "Блумберг" већ дуго синоним за поуздане пословне информације.

"Узбуђени смо што сарађујемо са жБлумберг медијаж на лансирању платформе жБлумберг Адријаж, како бисмо донели тачне и поуздане пословне вести у Србију и на регионално тржиште", рекао је Лучић.

"Блумберг медија" је водећи, глобални мултиплатформски бренд који доноси доносиоцима одлука правовремене вијести, анализе и сазнања о пословању, финансијама, технологији, климатским промјенама, политици и још много тога, дио је "Блумберг ЛП-а", наводи се у саопштењу.

"Мтел Свис" је дио "Мтел групе", у власништву "Арена ченелс груп" и "Телекома Србија".

"Мтел Свис" сарађује са глобалним медијским компанијама и дистрибуира њихов садржај великим емитерима, каналима и платформама.

У саопштењу се додаје да је "Телеком Србија" лидер на тржишту телекомуникација у Србији, са разноврсним портфолијем телекомуникационих услуга и директним пословањем у неколико земаља у региону.

Своје услуге пружа за више од 10 милиона корисника, док је глобално присутан кроз продају телевизијских услуга широм свијета.

"Телеком Србија" је путем ексклузивног партнерства са "Јуроњузом" недавно покренула информативни канал "Јуроњуз Србија".

"Телеком Србија" је партнер и емитер Лиге шампиона, Лиге Европе, италијанске Серије А и шпанске Ла Лиге, НБА, а од 2022. и енглеске Премијер лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана