Технички ремонт Братунац почео сарадњу са компанијом из Србије

Срна
Технички ремонт Братунац почео сарадњу са компанијом из Србије

БРАТУНАЦ - Представници компанија Технички ремонт Братунац (ТРБ) и Грин пауер турбин системс (GPTS) Београд потписали су уговор о сарадњи на заједничким пројектима и наступима на трећим тржиштима.

- Први заједнички посао биће реализован у новом погону "Искра" компаније ТРБ у Братунцу који ради пуним капацитетом - саопштено је из ТРБ Братунац.

У саопштењу се наводи да је овим уговором конкретизована одлична пословна сарадња двије извозно оријентисане компаније намјенске индустрије и обухвата креирање и реализацију заједничких пројеката.

- За ТРБ је овај уговор значајан, јер је први са неком компанијом из Србије. Његовим потписивањем ГПТС више неће бити само купац производа ТРБ-а него и партнер на трећим тржиштима, као и на будућим сајмовима - истичу у саопштењу.

Из ТРБ напомињу да обје компаније константно улажу у младе и професионалне кадрове, инжењере и техничко особље који се знањем и иновацијама боре на суровом међународном тржишту.

- ТРБ и у околностима пандемије вируса корона интензивно ради, склапају се нови уговори, није отпуштен ниједан радник, а у плану су и нова запошљавања - наглашавају из ове комапније.

Уговор о сарадњи двије компаније потписали су 15. октобра у просторијама ТРБ у Братунцу директор ГПТС Слободан Петковић и извршни директор за подршку ТРБ-а Марко Мркајић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана