Технички ремонт Братунац на прољеће представља ново возило: “Вихор” још један адут намјенске индустрије

Милијана Латиновић
Технички ремонт Братунац на прољеће представља ново возило: “Вихор” још један адут намјенске индустрије

БРАТУНАЦ - Намјенска индустрија у Српској крупним кораком иде напријед, што потврђују и у компанији “Технички ремонт Братунац”, из чијих хангара би на прољеће требало да изађе ново возило “вихор”.

Истакао је то за “Глас Српске” директор и власник компаније “Технички ремонт Братунац” (ТРБ) Славенко Ристић, нагласивши да повећање обима посла, усавршавање производа и освајање нових тржишта остају примарни циљ овог предузећа и у овој години.

Нагласио је да тим ТРБ-а предано ради на пројекту “Вихор” да био истоимено возило било представљено у априлу за Дан полиције РС.

- Ријеч је о сасвим новом возилу. “Деспот” је противминско, борбено, мултифукционално возило тешко 14 тона, док ће ново возило које развијамо бити тешко до шест тона. Оно ће бити много лакше и мобилније и надам се да ће наћи примјену у полицији, не само код нас, већ широм свијета - рекао је Ристић, нагласивши изузетну сарадњу са Министарством унутрашњих послова РС, посебно када је ријеч о креирању и тестирању нових производа.

Додао је да за ову годину припремају и другу генерацију пиштоља “РС9 вампир”. Иза ове компаније је изазовна, али веома успјешна година.

- На сајму у Египту показали смо се у најбољем свјетлу. Први пут смо наше возило “деспот” преставили изван граница Балкана. Освојили смо нова тржишта и договорили се о пословима с новим клијентима - истакао је Ристић.

Говорећи о изградњи фабрике намјенске индустрије на подручју Бањалуке, Ристић је рекао да би сва документа требало да буду спремна до краја мјесеца, а након тога требало би да почне изградња и опремање објекта за линију за производњу муниције намијењене иностраном тржишту.

- Пројекат је завршен. Ријеч је о још једној линији за производњу муниције. С обзиром на то да је из дана у дан све већа потражња у свијету за муницијом одлучили смо да заједно са Владом РС инвестирамо у ту област. Тражимо адекватну локацију у околини Бањалуке, радну снагу већ имамо оспособљену. Надам се да ћемо запослити око 300 радника. Пројекат траје двије године, тако да уколико све буде ишло по плану, у јануару 2024. године би почела производња - појаснио је Ристић.

У овој компанији константно имају отворене конкурсе за запошљавање, а Ристић наглашава да им је потребна квалитетна радна снага, јер то је ресурс без којег нема успјеха.

Дан Републике

Славенко Ристић је истакао да ће компанија “Технички ремонт Братунац” и ове године с поносом учествовати у обиљежавању 9. јануара, Дана Републике.

- Присутни на паради ће имати прилику да виде “деспоте” који имају најсавременије оружане системе, односно борбене станице на даљинско управљање - рекао је Ристић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана