"Superbrands" од идуће године и у БиХ

Г.С.
"Superbrands" од идуће године и у БиХ

БАЊАЛУКА – Од идуће године и у БиХ ће бити заступљена најпознатија и највећа свјетска ознака за верификацију брeндова "Superbrands Worldwide", а овај пројекат представљен је и у Бањалуци.

Ријеч је о међународном пројекту, а робне марке бирају потрошачи, као и чланови стручног Вијећа самог прoјекта, па ће само најбољи заслужити да носе име овог најпознaтијег свјетског бренда, а један од услова је да се од конкуренције разликују по квалитету производа и услуга.

Пројекат се тренутно успјешно реализује у 90 земаља свијета, а основни циљ јесте постављање одређених параметара и верификација брендова који воде рачуна о квалитету производа и услуга, и потрошачу у сваком смислу ријечи, као и промовисању културе брендирања.

Критерији за избор "Superbrands" су једнаки на свим тржиштима, а циљ програма јесте идентификовати марке које се разликују од конкуренције у својој категорији на локалном тржишту. У том смислу, само одређени број робних марки у БиХ заслужиће да носи назив "Superbrands".

Избор за "Superbrands" се одвија сваке године на основу анкете дефинисане према стандардима "Superbrands Worldwide" , а у другој фази своју оцјену за исте дају и чланови Стручног Вијећа, које чине стручњаци из области маркетинга, менаџмента, медија и професионалних организација.

Из тог разлога у Бањалуци је, у хотелу Мериот одржан први сусрет чланова Стручног Вијећа и партнера пројекта БиХ за циклус 2023. године, на којем је представљен сам концепт пројекта, те планирања активности за избор "Superbrands" БиХ 2023.

Пројекат његује и вриједности пословног умрежавања, а сусрет је првенствено био и прилика да сви учесници укључени у пројекат остваре нове контакте, те узму за себе додатне вриједности уз отворен и едукативан садржај.

Гост овог сусрета био је Бошко Праштало из CЕО "Superbrands" Словенија, који је и аутор књиге "Пословно мрежење", док је Слађана Вранац, из CЕО "Superbrands" БиХ овом приликом навела да је ово само први у низу таквих сусрета који ће и убудуће бити дио пројекта "Superbrands" БиХ.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана