Стојановић:„Орао“ може да буде ослонац Војсци Србије

Срна
Стојановић:„Орао“ може да буде ослонац Војсци Србије

БИЈЕЉИНА - Директор Ваздухопловног завода „Орао“ Младен Стојановић рекао је да је учешће на Сајму наоружања у Београду важно за ово предузеће ради представљања, као и да свом примарном купцу - Војсци Србије пруже увјерење да „Орао“ може да им буде ослонац.

-Битно нам је и да Министарству одбране Србије можемо да обезбиједимо ресурсе ваздухопловних мотора за њихове потребе - рекао је Стојановић.

Посјетиоци штанда „Орла“ имали су прилику да виде ремонтовани мотор „випер 632-43“ који се уграђује у авион „супер галеб Г4“, а презентовани су многобројни специјализовани процеси по којима је овај завод препознатљив, попут галванско-хемијске заштите, тестирања материјала, калибрације, електроерозије, метализације, испитивања на пукотине без разарања и термичке обраде.

Из овог ваздухопловног завода је саопштено да је Сајам био одлична прилика за остваривање бољих контаката са постојећим пословним партнерима, а од великог значаја за „Орао“ било је појављивање представника руске компаније „Ростец“.

-Са представницима руске компаније „НАСК“, која је дио „Ростеца“, разговарано је о могућностима сервисирања и одржавања ваздухопловне технике руског поријекла и дефинисани су даљи кораци на остварењу међусобне сарадње - објављено је на сајту „Орла“.

Штанд „Орла“ на сајму је посјетио и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, који им је честитао за учешће, истрајност и традицију и зато што освајају нова страна тржишта.

Подршку „Орлу“ на Сајму наоружања пружио је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић и шеф кабинета градоначелника Бијељине Младен Арсеновић.

Под паролом „77 година ваздухопловства“ приказана је сва ваздухопловна техника коју је „Орао“ производио и ремонтовао од 1944. године до данас.

 

 

 Ескобар: Чланство

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана