Синиша Аџић предложен за новог предсједника управе Нове банке

Срна
Синиша Аџић предложен за новог предсједника управе Нове банке

БАЊАЛУКА - Надзорни одбор Нове банке АД Бањалука за новог предсједника Управе банке предложио је Синишу Аџића, који има дугогодишње искуство у банкарству.

Аџић на позицију предсједника Управе долази из Уникредит банке Мостар, гдје је обављао функцију извршног директора, члана Управе за корпоративно и инвестиционо банкарство, саопштено је из Нове банке Бањалука.

Предсједник Надзорног одбора Нове банке Горан Радановић изразио је увјерење да ће Аџић успјешно наставити да остварује планове које је Банка дугорочно зацртала, те да ће донијети нову снагу и свјежију перспективу у пословању.

У саопштењу је наведено да Аџић на чело највеће домаће банке долази у тренутку када њена актива износи 2,23 милијарде КМ, док капитал износи 181 милион КМ.

Нова банка ће, успркос пандемији, 2020. годину завршити са нето добити од 12 милиона КМ, истакнуто је у саопштењу.

- Банка је крајем децембра успјешно докапитализована путем јавне понуде акција на берзи, са циљем повећања основног капитала и стопе регулаторног капитала, у складу са стратешким планом - наведено је у саопштењу.

Именовање Аџића предмет је одобрења Агенције за банкарство Републике Српске.

Аџић је био члан Управе Уникредит банке Бањалука надлежан за корпоративно и инвестиционо банкарство, те малопродају, а у досадашњем раду је показао висок ниво професионалности и остваривао изузетне резултате кроз реализацију циљаног тржишног учешћа, управљање развојем производа и услуга, као и подизање квалитета услуга.

Аџић, који је по занимању дипломирани економиста, богато искуство је употпунио бројим едукацијама из области банкарства, дигиталне трансформције и управљања људским ресурсима.

Нова банка је развила нове дигиталне канале продаје, омогућавајући својим клијентима да брзо и једноставно приступе банкарским услугама, те у наредном периоду очекује даље повећање обима пословања.

Банка је спремна да се сусретне са изазовима које носи савремено банкарство, благовремено и ефикасно прилагођавајући своје пословне моделе новим трендовима и захтјевима тржишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана