Шешлија и Ћосић потписали уговор о суфинансирању специјализаната

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Директор Болнице "Србија" Небојша Шешлија и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић потписали су данас уговор о суфинансирању специјализација за шест љекара ове здравствене установе.

"Данас смо потписали уговор о суфинансирању Града Источно Сарајево за шест наших специјализаната и с поносом могу истаћи да ћемо до краја ове године имати 30 нових специјализаната у Болници `Србија`, што представља огроман корак ка подизању квалитета здравствене заштите на подручју наше регије", рекао је Шешлија новинарима.

Према његовим ријечима, у протеклих пет година одобрене су биле само двије специјализације, тако да сада Управа Болнице сада покушава да то надокнади.

Он је нагласио да "планирана хиперпродукција специјализаната" представља огроман трошак за Болницу "Србија".

"Апелујемо на Град Источно Сарајево и општине у његовом саставу да се укључе у суфинансирање специјализација наших доктора јер само тако можемо обезбиједити квалитетну здравствену заштиту за наше суграђане", поручио је Шешлија.

Он је изразио задовољство чињеницом да је новоизабрани градоначелник Источног Сарајева потврдио и вољу и жељу да подржи бржи развој Болнице "Србија".

Шешлија каже да очекује термин за вакцинисање медицинског особља из ковид одјељења, истичући да прва група радника Болнице "Србија" већ сутра одлази у Шабац да прими прву дозу "спутњика ве".

Ћосић је поздравио напоре које улаже Управа Болнице "Србија", са директором Шешлијом и помоћником директора Ђорђем Пејићем на челу, јер схватају да осим сјајних услова за рад, медицинском особљу мора бити обезбијеђена и могућност даљег усавршавања, односно специјализације.

"Прије свега, овим младим људима треба одати част и признање јер су се одлучили да крену овим путем који од завршеног Медицинског факултета води ка специјализацији, али треба захвалити и руководству Болнице које је донијело одлуку о њиховом упућивању на специјализацију у различитим областима", рекао је Ћосић и додао да је то оно што овом граду и његовим становницима треба.

Градоначелник Источног Сарајева подсјетио је да је Влада Републике Српске изградњом модерне Болнице "Србија" обезбиједила одличне услове за смјештај и лијечење пацијената на овом подручју.

"То треба да нам буде на понос, и сви ми треба да чувамо и развијамо болницу `Србија`, која не треба да буде трансферна, него стационарна здравствена установа која ће да лијечи и излијечи пацијенте", поручио је Ћосић.

Он је истакао значај кадровског јачања медицинског особља ове здравствене установе, изражавајући наду да ће у догледно вријеме љекари специјалисти у овој болници моћи да обављају и најсложеније операције.

Градоначелник Источног Сарајева сматра да би и локалне заједнице требало да се укључе у започете пројекте кадровског јачања медицинског особља у Болници "Србија".

Ћосић је обећао да ће се потрудити да у буџетима и Града и општина буде уврштена ставка финансијске подршке Болници "Србија", као један од најзначајнијих приоритета.

Будући специјализант у области хематологије Сања Комленовић захвалила је за подршку Ћосићу и Шешлији у име својих колега и у своје име, истичући да Град Источно Сарајево на тај начин показује да препознаје младе људе који желе да остану и раде на овом подручју, дајући максималан допринос заштити здравља становника Источног Сарајева, али и цијеле регије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана