Салон намјештаја Como – првих 365 дана врхунског дизајнерског искуства

ГС
Foto: Como

Салон намјештаја Como обиљежава својих првих 365 дана постојања, а за овај изузетно кратак период ексклузивни бањалучки салон постао је дом бројних престижних брендова, иза којих стоје доказана дизајнерска имена.

Понудом од чак 3.000 различитих артикала, који чине врхунски дизајнерски намјештај, расвјета и декорација доминира италијански шарм, али ту су и брендови из Њемачке, Холандије, Пољске и других земаља.

Довољно је само споменути имена као што су Calia Italia, Bonaldo, Calligaris, Veneta Cucine, Villeroy&Boch, Kartell, Milani, Nobila, King Koil или Magis, па се јасно може видјети зашто је Como у региону препознат као синоним савршене удобности - за само 365 дана.

- Случај је хтио тако да се упустимо у велики и озбиљан пројекат у прилично тешком периоду за пословање. Наше је било да се прилагодимо датој ситуацији и показало се да су купци врло брзо препознали квалитет наше понуде и производа који се могу наћи у салону. Управо је то један од разлога што нисмо имали неких већих проблема узрокованих пандемијом, па наши купци сада могу лако доћи до производа доказаних свјетских брендова - каже Предраг Ћејић, један од власника салона намјештаја Como.

Са друге стране, Como није заборавио ни домаће узданице, штавише, па ћете на преко  4.000 м² изложбеног простора Como салона пронаћи и брендове као што су Artisan и Gazzda, који су потврдили свој квалитет освојеним наградама на престижним сајмовима, а не треба заборавити ни властиту ексклузивну линију намјештаја препознатљивог назива Цомо Десигн.

Како би првих 365 дана обиљежио на начин достојан врхунске креативне инсипрације, из салон намјештаја Como откривају новитет који је се огледа у сарадњи са Зораном Једрејчићем, надалеко познатим дизајнером, чији препознатљиви потпис краси брендова попут 3M, Dada Cucine, Fratelli Guzzini, Nambe', Segis...

- Сарадња са Зораном је природан слијед онога што смо, као један компактан тим, до сада постигли. Зато, на неки начин и на њега гледамо као на новог, придружног члана нашег тима. А када имате тако квалитетне људе на својој страни, успјех је прилично извјестан. Зато и не треба посебно наглашавати да смо изузетно поносни на овакву сарадњу – наводи Ћејић. 

Иначе, Једрејчић је власник дизајн студија у Милану и Београду, добитник је скоро свих важнијих награда за дизајн, а о његовој репутацији говори и податак да су му радови излагани у славним свјетским музејима као што су MAK Wien, ICA Boston MoMA New York или Ozone Centre Tokyo. Тренутно је гостујући професор на Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) у Милану, као и на Академији лепих уметности у Београду.

Цомо и Једрејчић трентуно развијају нову линију угаоних гарнитура и тросједа, чиме ће Цомо потврдити да је током првих 365 дана сјајно поставио основу за нове планове и успјехе.

- Настављамо даље зацртаним смјером и све иде по плану, тако да новитета на овом пољу сигурно неће недостајати. Не бих се сада претјерано упуштао у детаље, па нека то радије остане изненађење, али оно што могу рећи је да купци од нас, као и до сада, могу очекивати најмање двије ствари – врхунски квалитет и уникатан дизајн – закључује Ћејић.

Укратко, захваљујући салону намјештаја Como, све оно што смо гледали у часописима или широм интернета, за свега 365 дана је постало стварност и доступно свима који препознају вриједност дизајна и доказаног свјетског квалитета.

Уколико сте и ви међу таквима, предлажемо вам да посјетити званичну интернет презентацију Como салона намјештаја на адреси www.como.ba или се запутите на адресу Ивана Горана Ковачића 203б у Бањалуци, гдје ће вас дочекати стручно особље, а архитекте и дизајнери ентеријера су ту да вам помогну око сваке недоумице, жеље или идеје.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана