Рибник: Пољопривредници добили 22 пластеника

Срна
Рибник: Пољопривредници добили 22 пластеника

РИБНИК - У општини Рибник су 22 пољопривредника потписала уговоре о добијању пластеника укупне вриједности око 66.000 КМ.

Начелник Одјељења за привреду ове општине Мирко Милетић рекао је новинарима да су хуманитарна организација "Муслиманска помоћ" (Muslim Aid) и општина обезбиједили 80 одсто средстава, док корисници пројекта учествују са 20 одсто од цијене пластеника.

"Пројекат је вриједан око 66.000 КМ, а појединачни пластеници чија је површина 100 метара квадратних коштају 2.875 КМ", навео је Милетић.

Начелник општине Рибник Небојша Караћ истакао је да је ово велики пројекат за малу општину и да у наредном периоду планирају више пажње посветити туризму и пољопривреди за које види перспективу на овим просторима.

"Ми сваке године из буджета издвајамо око 100.000 КМ подстицаја у пољопривреди, а сигурно је да ћемо у наредној години уврстити и подстицаје у пластеничкој производњи", рекао је Караћ.

Он је додао да ће у наредном периоду радити на изради стратегије развоја туризма и пољопривреде.

Предсједник Скупштине општине Рибник Душко Дакић изразио је увјерење да су пластеници дошли у вриједне руке и да ће бити на добробит, како њихових породица, тако и ове локалне заједнице.

У име пољопривредника захвалио је Јово Ђукић из Превије, који је рекао да ће им пластеници значити много, јер ће сад моћи да узгајају више поврћа, а посебно паприку, парадајз и краставце.

"Како смо свједоци промјене климатских услова производња поврћа на отвореном је све више упитна. Пластеници ће свима нама добродоћи за властите потребе, а имаћемо могућност да вишак производа понудимо на продају", рекао је Ђукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана