Републичка управа за игре на срећу остварила рекордан приход

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БАЊАЛУКА - Републичка управа за игре на срећу је у осам мјесеци ове године прикупила рекордан приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу у укупном износу од 41.588.946 КМ, што је за 50 одсто више у односу на исти период прошле године, изјавио је Срни в.д. директора Републичке управе за игре на срећу Александар Дошић.

Дошић је појаснио да је од тог износа, приход од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара износио 36.832.164 КМ, док је приход од пореза на добитке од игара на срећу износио 4.756.782 КМ.

"Приходи прикупљени у осам мјесеци ове године од накнада за приређивање игара на срећу, наградних и забавних игара и пореза на добитке од игара на срећу већи су за 68 одсто у односу на осам мјесеци 2019. и за, чак 133 одсто у односу на осам мјесеци 2018. године", прецизирао је Дошић.

Он је нагласио да је рекордан раст прихода забиљежен и поред чињенице да је већини приређивача игара на срећу у Републици Српској током марта и априла био забрањен рад због епидемије изазване вирусом корона.

Према његовим ријечима, осим рекордних прихода од накнада за приређивање игара на срећу, Републичка управа за игре на срећу забиљежила је и значајне резултате у сузбијању илегалног приређивања игара на срећу, што је примјетно кроз број издатих прекршајних налога.

"Тако су у осам мјесеци ове године, инспектори Републичке управе за игре на срећу издали 202 прекршајна налога приређивачима игара на срећу у Републици Српској, док је током цијеле прошле године укупно издато 116 прекршајних налога, што је посљедица одлучне борбе Републичке управе за игре на срећу против сивог тржишта", нагласио је Дошић.

Он је најавио да ће Републичка управа за игре на срећу и у наредном периоду наставити са интензивним спровођењем новог Закона о играма на срећу, који је од почетка примјене несумњиво донио позитивне ефекте у убирању буџетских прихода у Републици Српској и смањењу сиве економије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана