Распудић: Неизвјестан почетак рада Аеродрома у Мостару

Срна
Распудић: Неизвјестан почетак рада Аеродрома у Мостару

МОСТАР - Почетак рада Аеродрома у Мостару је неизвјестан након што је предузеће запало у тешку ситуацију усљед епидемије вируса корона и потребна му је помоћ са нивоа БиХ да превазиђе кризу, изјавио је директор Марин Распудић.

- Ми смо 2019. годину завршили позитивним пословањем, па смо имали један мали дио средстава да распоредимо у овој непогоди. Иако смо били затворени и приходи били нула, опстали смо на неки начин. Радимо у смјенама и правимо планове за даље - објаснио је Распудић.

Он је истакао да упркос тешкој ситуацији нема намјеру да отпушта раднике који су добили плате за првих пет мјесеци у пуном износу с доприносима.

- У плану за ову годину промијенили смо наше захтјеве према Федералном министарству саобраћаја, тражећи само оперативне трошкове како бисмо опстали. Добили смо допис „Флај Босније“ и „Кроација Ерлајнса“ који желе радити - рекао је Распудић.

Он је додао да до тада треба урадити све потребне припреме како би заштитили путнике од вируса, али да за остатак припрема треба издвојити још средстава, због чега очекују адекватну помоћ од Савјета министара.

Да је почетак рада неизвјестан указује и податак да је компанија "Евровингс" отказала читаву сезону, тако да овог љета неће бити кључних летова из Дизелдорфа и Штутгарта према Мостару, док су остали летови под знаком питања, пише "Кликс".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана