Привредни развој Брчко дистрикта кроз предстојеће пројекте тема састанка амбасадора и „СТУДЕН Групе“

ГС
Привредни развој Брчко дистрикта кроз предстојеће пројекте тема састанка амбасадора и „СТУДЕН Групе“

БРЧКО – Сада је прилика за ревитализацију привредног и општег живота у Брчко дистрикту кроз залагање за привредни развој и озбиљан рад на искориштењу економских потенцијала, закључили су на заједничком састанку шеф делегације и специјални представник Еуропске уније у БиХ Јохан Сатлер, супервизор за Брчко дистрикт Мајкл Скенлан, амабасадорка Аустрије у БиХ Улрике Хартман и предсједник Управе “СТУДЕН Групе“ Илија Студен.

Након што је Скупштина Брчко дистрикта БиХ усвојила Одлуку о располагању јавном имовином путем специјалне погодбе, „СТУДЕН Група“ наставља са пројектом изградње прве пословне зоне у дистрикту. Почетна фаза радова биће завршена већ у овој години.

-Разој бизниса неминовно значи и развој свих аспеката живота, како за пословну заједницу, тако и за све грађане дистрикта, а реализација најављеног пројекта пословне зоне засигурно представља снажну прекретницу за Брчко - рекао је Сатлер.

Студен је истакао да је „СТУДЕН Група“е кроз скоро двије деценије рада у Брчко дистрикту потврдила да је сигуран партнер за успостављање успјешног пословања.

-Нова Влада је конкретизовањем пословних интереса антиципирала наше улагање којим ћемо не само добити нова радна мјеста, него и дугорочно позитивно утицати на пословни амбијент у Брчком - рекао је Студен.

Студен је додао да изградња пословне зоне и даље захтјева брзу административну подршку у релативно кратком времену како би пројекат могао ефикасно да прати сваку од планираних фаза, те како би у што краћем року зона постала функционална.

-Поносна сам када аустријске компаније подстичу привреду у БиХ, а наше компаније су уједно и највећи страни инвеститор овдје. Улагања „СТУДЕН Групе“ резултирају битним промјенама које се из Брчког преносе на цијелу земљу – нагласила је Хартман.

На састанку одржаном у Агроиндустријском комплексу „СТУДЕН Групе“ оцијењено је да је раст привредног сектора основни покретач додатних инвестиција. У смислу даљег јачања ове позитивне динамике, Скенлан је истакао  значај фокусирања органа власти Брчког на реформу јавне управе како би се осигурале квалитетне јавне услуге, фискална дисциплина, буџетска транспарентност и развој инфраструктуре у дистрикту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана