Пријаве за финансијску подршку до 20. априла

Срна
Пријаве за финансијску подршку до 20. априла

БАЊАЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је све привредне субјекте обухваћене Уредбом о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона, да правовремено поднесу захтјев за остваривање финансијске подршке у складу са овом Уредбом.

Образац захтјева са пописом потребне документације доступан је на сајту Министарства просвјете и културе Републике Српске, у секцији "Уредба о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона ", а рок за подношење пријава је 20. април 2021. године.

"Право на додјелу средстава остварују привредни субјекти који имају регистровано сједиште на територији Републике Српске за обављање основне дјелатности под шифром 90.01 – извођачка умјетност, који нису смањили број радника за више од 15%, поредећи број радника на дан 30. новембар 2020. године са даном 29. фебруар 2020. године, који имају финансијски губитак, који подразумијева пад промета у периоду октобар-децембар 2020. године у проценту од најмање 40% и више у односу на исти период 2019. године и који су измирили порезе и доприносе на плату по сваком запосленом раднику пријављеном на пуно радно вријеме или предузетнику који није обвезник доприноса на основу радног односа или корисник права на пензију, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак, закључно са 30. септембром 2020. године", објаснили су у овом Министарству.

Влада Републике Српске је, на приједлог Управног одбора Компезационог фонда, на 115. сједници, одржаној 1. априла 2021. године, донијела Уредбу о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услугу смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона, а у њеној припреми и изради учествовали су и представници пословне заједнице и удружења привредних субјеката сектора обухваћених овом Уредбом.

"Напомињемо да, у складу са чланом 5. став 1. Уредбе, привредни субјект подноси захтјев за додјелу средстава Министарству просвјете и културе најкасније до 20. априла 2021. године", поновили су још једном из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана