Превозници тешко до ЦЕМТ дозвола

 Анита Јанковић Речевић
Превозници тешко до ЦЕМТ дозвола

БАЊАЛУКА - Превозницима у БиХ у идућој години на располагању ће бити 1.726 ЦЕМТ дозвола које су им неопходне за обављање међународног транспорта, а иако је то за 288 више у односу на ову годину, поједини сматрају да те квоте ни изблиза нису довољне да би били конкуренти на тржишту.

Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт РС Никола Грбић поздравио је повећање дозвола у БиХ и Српској, али додаје да то још није ни близу задовољавајуће квоте.

- Само у Српској је регистровано око 1.700 превозничких фирми, а ако се узме у обзир да поједина предузећа имају на десетине камиона лако можемо закључити да су одобрене квоте мале, јер једна ЦЕМТ дозвола иде на један камион. Када све то прерачунамо дођемо до око 50.000 ЦЕМТ дозвола, колико би нам требало да наши превозници могу да раде и буду конкурентни фирмама из окружења - рекао је Грбић.

Он је истакао и да су правила за добијање ЦЕМТ дозвола у БиХ потпуно нелогична и другачија у односу на прописе у другим земљама.

- У земљама у окружењу Србији, Словенији, Хрватској, Црној Гори, превозник који посједује један камион који задовољава стандарде ЕУ може и има право да добије једну ЦЕМТ дозволу. Код нас превозник да би добио ту пропусницу мора имати најмање пет камиона са "еуро шест" мотором, што је непојмљиво, несхватљиво и ван сваке памети - казује Грбић.

Он тврди да је такво правило Министарства комуникација и транспорта БиХ искључиво на добробит великих компанија.

- Тиме се наноси директа штета малим превозницима. Они могу имати три, четири потпуно нова камиона, а дозволу неће добити. Такође од ове године у ту категоризацију не улазе камиони са "еуро пет" моторима, иако у ЕУ без проблеме возе и камионе са "еуро три" и "еуро четири" моторима - закључује Грбић.

С друге стране власник превозничке фирме "Актрос" из Прњавора Жаре Брковић сматра да број дозвола не би био недовољан када би биле спровођене контроле њиховог коришћења.

- Број ЦЕМТ дозвола је довољан само треба обављати контроле рада превозника, јер многи конкуришу за те пропуснице, добију и онда их оставе у ладице и не користе јер се не баве међународним превозом. Моја фирма је лани конкурисала за 36 камиона, а добио сам осам ЦЕМТ дозвола. Сада ћу конкурисати са истим бројем камиона и надам се да ћу добити двије дозволе више што ће бити сасвим довољно ако добро распоредим и организујем посао - казао је Брковић.

Књига

Никола Грбић појашњава да је ЦЕМТ дозвола књига која прати камион од утовара до истовара у међународном транспорту у Европи.

- Ријеч је о књизи са до 500 листова и довољна је превознику за годину дана. Користи се када робу возимо, на примјер из БиХ до Италије, а затим даље ка трећим земљама Европе. С друге стране билатерална дозвола је само један папир који се користи од мјеста утовара до мјеста истовара и поништава се - објашњава Грбић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана