“Поште Српске” у плусу 800.000 КМ

Анита Јанковић-Речевић
“Поште Српске” у плусу 800.000 КМ

Бањалука - “Поште Српске” завршиле су прво полугодиште са скоро 800.000 КМ добити, што је најбољи остварени резултат посљедњих година, а пословање овог јавног предузећа додатно ће покушати да унаприједи вршилац дужности директора Миладин Радовић који је јуче преузео функцију.

Након свечане примопредаје дужности, дојучерашња директорица “Пошта Српске” Јасминка Кривокућа, која је ту функцију обављала пуних 13 година, истакла је да ово предузеће из године у годину све боље послује, те да је ова година рекордер када су у питању позитивни резултати. 

- Током првих шест мјесеци ове године први пут у историји овог предузећа остварена је добит из редовног пословања и то 383.000 КМ. Када томе додамо добит од капитала од 414.000 КМ, укупна добит предузећа закључно са 30. јуном износила је 797.577 КМ - рекла је Кривокућа и додала да је предузеће ранијих година имало губитак из редовног пословања, те да су до позитивних резултата долазили захваљујући добицима на капиталу.

Кривокућа је нагласила да на рачуну предузећа тренутно има 1,13 милиона КМ, да потраживања од купаца износе 7,41 милион КМ, док су обавезе према добављачима око пола милиона марака.

- Бруто плате су порасле за милион КМ јер смо, поучени  искуствима наших пословних партнера из окружења, повећали плате поштарима, с обзиром на то да се врло тешко долази до тих радника - рекла је Кривокућа и истакла да су просјечна примања радника “Пошта Српске” лани износила 916 КМ.

Она је навела да је успјех “Пошта Српске” резултат тимског рада Управе и свих запослених, додавши да са чела предузећа одлази након истека трећег мандата и да није смијењена. 

Радовић је истакао да ће као директор највећу пажњу посветити корисницима “Пошта Српске”, те увођењу нових услуга.

- Нова времена захтијевају нове услуге, тако да ћу уложити велике напоре да “Поште Српске” шире и усавршавају све врсте услуга које пружају. Пратићемо развој нових технологија и пословање предузећа прилагодити времену у којем живимо - рекао је Радовић и додао да је његова визија да “Поште Српске” поставе стандарде у поштанском саобраћају и буду препознатљива и водећа компанија у тој области.

Биографија

Миладин Радовић по струци је дипломирани инжењер саобраћаја и 11 година је обављао функцију директора приватног предузећа “Радовић” из Братунца које запошљава 15 радника. Оснивач је и пољопривредне задруге “MB fruits”. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана