Покренут предстечајни поступак у "Житопромету"

Милијана Латиновић
Покренут предстечајни поступак у "Житопромету"

Бијељина - Ситуација у некадашњем млинско-прерађивачком гиганту из Бијељине полако се расплиће, с обзиром на то да је тамошњи Окружни привредни суд донио одлуку о покретању предстечајног поступка у "Житопромету".

Адвокат Милош Стевановић који заступа раднике "Житопромета" истакао је за "Глас Српске" да је за привременог стечајног управника именован Александар  Вићановић.

- Усвојен је наш захтјев и отворен предстечајни поступак. Суд је забранио располагање имовином "Житопромета". Ово је добро за "Житопромет" јер се на овај начин спријечава да потпуно колабира један такав гигант - рекао је Стевановић.

Нагласио је да инвеститор којег заступају, не желећи открити о коме је ријеч, планира купити сва потраживања предузећа и фирму подићи на ноге.

Стевановић је казао да је Окружни привредни суд у Бијељини оставио рок од 30 дана привременом стечајном управнику да сагледа стање у предузећу и достави извјештај тој правосудној институцији.

Вијест о покретању предстечајног поступка обрадовала је и запослене у "Житопромету" који кажу да другог излаза из дубиозе у какву су запали прије годину, нема.

- Напокон смо се помјерили с мртве тачке. Није било другог рјешења. Када се отвори стечај моћи ћемо на биро и да на тај начин остваримо бар здравствену заштиту - рекао је предсједник Синдикалне организације у том предузећу Душан Томић, подсјетивши да је 113 радника затражило покретање стечаја у "Житопромету".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана