Подршка инвестиционим пројектима за 94 привредна субјекта

Срна
Foto: Aрхива

БАЊАЛУКА- Министарство привреде и предузетништва Републике Српске утврдило је ранг-листу 94 привредна субјекта за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона.

Укупно 2.000.000 КМ представљају средства Компензационог фонда Републике Српске, а распоређена су у два програма од којих је сваки износио по 1.000.000 КМ, саопштено је из овог министарства.

Привредни субјекти су ову подршку остварили у складу са уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона.

Средства су намијењена привредним субјектима ради санирања потешкоћа у пословању изазваних пандемијом вируса корона, односно за подршку при реализацији инвестиционих пројеката привредних субјеката.

"Предмет додјеле средстава био је пројекат привредног субјекта који се односи на набавку савремених технологија и опреме, односно увођење нове или значајно побољшане постојеће технологије, или набавку нове или кориштене опреме која није старија од 12 година", појашњено је у саопштењу.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске запримило је, у складу са уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима за подршку инвестиционим пројектима у условима пословања изазваних пандемијом вируса корона, 94 благовремене и потпуне пријаве привредних субјеката обухваћених Уредбом.

Комисија је утврдила приједлог ранг-листе са износима средстава по појединачном привредном субјекту, а коју је одобрио Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске.

Коначна ранг-листа по оба одобрена програма доступна је на сајту Министарства привреде и предузетништва Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана