Почиње годишњи ремонт Термоелектране "Станари"

Срна
Почиње годишњи ремонт Термоелектране "Станари"

ДОБОЈ - Термоелектрана "Станари" данас почиње редовни годишњи ремонт који ће трајати 30 дана, најављено је из компаније ЕФТ - Рудник и Термоелектрана "Станари".

Из ове компаније наводе да су планирани велики радови, првенствено на котловском постројењу, ради повећања поузданости и расположивости термоелектране у наредном периоду.

- Ремонт ће се обављати у сложенијим условима у односу на раније године због епидемије вируса корона, али ће ЕФТ- Рудник и Термоелектрана предузети низ превентивних мјера с циљем заштите здравља, како сопствених, тако и више од 300 радника из 10 извођачких компанија - истиче се у саопштењу.

Планом пословања за ову годину, компанија ЕФТ - Рудник и Термоелектрана Станари предвидјела је три застоја Термоелектране. Превентивни застоји реализовани су у фебруару и јуну у трајању од по 10 дана и урађен је преглед и сервис дијела котловског и турбинског постројења, као и дијела помоћних система.

ЕФТ- Рудник и Термоелектрана Станари је од почетка године произвео 1.560.540 мегаватчасова електричне енергије и 1.930.000 тона угља, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана