Почела модернизација дистрибутивне мреже Електрокрајинe

Срна
Почела модернизација дистрибутивне мреже Електрокрајинe

Бањалука - Бањалучко предузеће "Електрокрајина" почело је реализацију великог трогодишњег пројекта модернизације дистрибутивне мреже, укупне вриједности од готово 30 милиона КМ, који ће бити финансиран кредитним средствима Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

У првој фази предвиђена је реконструкција постојеће и изградња нове мреже за више десетина хиљада купаца на подручју западног и сјеверозападног дијела Републике Српске, саопштено је из "Електрокрајине".

У другој фази предвиђено је измјештање мјерних мјеста из објеката потрошње и уградња бројила са даљинским очитавањем потрошње.

У Управи "Електрокрајине" истичу да је циљ пројекта обезбјеђење квалитетније испоруке електричне енергије за домаћинства и привреду, повећање ефикасности обрачуна и наплате, те значајно смањење дистрибутивних губитака предузећа.

Домаће фирме "Елнос БЛ" и "Електрообнова" почели су са реконструкцијом мреже на подручју Градишке, Новог Града, Мркоњић Града, Шипова и Прњавора.

"Електрокрајина" је највеће електродистрибутивно предузеће у Републици Српској које електричном енергијом снабдијева више од 250.000 купаца на подручју три града и 18 општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана