Почела конференција о инвестиционим потенцијалима Српске у оквиру "Дана Српске у Србији"

Срна
Foto: danas.rs

БЕОГРАД - Конференција "Инвестициони потенцијали Републике Српске", коју у оквиру "Дана Српске у Србији" организује Представништво Републике Српске у Србији, почела је у Београду у присуству званичника Српске и Србије.


Скуп, на којем учествују премијер Српске Радован Вишковић, министар финансија Србије Синиша Мали, представници привредних комора двије републике, као и министри у Влади Српске Вјекослав Петричевић и Златан Клокић, почела је у Привредној комори Србије филмском презентацијом о могућностима Републике Српске.

Поздрављајући присутне, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић је рекао да је ова конференција добра прилика да се о могућим и значајним инвестицијама говори у најприроднијој средини, у Привредној комори Србије.

Цицовић је напоменуо да је сарадња Србије и Републике Српске на највишем, државном нивоу боља него икад, као и да је одлична и сарадња двије владе, па и двије привредне коморе.

"Ослањајући се на све те добре сарадње, желимо овом конференцијом ту сарадњу учинити плодоноснијом, успјешнијом у оба смјера, како за нас у Републици Српској тако и за оне који из Србије инвестирају и оне који ће тек инвестирати у Републику Српску", рекао је Цицовић.

Он је подсјетио да је помоћ Србије Републици Српској толика да скоро да нема ниједног града и општине у којем Србија није нешто изградила или помогла, или заједно са Владом Републике Српске финансирала.

"Наш посао у Представништву Републике Српске у Србији је и да радимо на подстицању привредне сарадње између наших привредних субјеката, а и на подстицању инвестиција из Србије и да тако дајемо допринос економском расту и развоју Републике Српске и Србије", рекао је Цицовић.

Он је захвалио предсједнику Привредне коморе Србије Марку Чадежу за подршку у организовању овог скупа.

Напоменуо је да ће се на конференцији обратити и предсједници привредних комора Србије и Републике Српске Марко Чадеж и Петар Ћорић.

Скупу ће се обратити и начелник општине Братунац Срђан Ранкић, који ће говорити о пословању у зонама.

Представништво Републике Српске у Србији је организатор девете манифестације "Дани Српске у Србији" која ће трајати до 29. септембра у 11 градова Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана