Петар Ђокић: Енергетика будућност и шанса коју Српска неће пропустити

М. Л.
Петар Ђокић: Енергетика будућност и шанса коју Српска неће пропустити

ТРЕБИЊЕ - Енергетика је будућност и шанса коју Република Српска неће пропустити, поручио је са самита енергетике „СЕТ-ТРЕБИЊЕ 2020“ министар индустрије и енергетике Српске Петар Ђокић.

Нагласио је да је Српска опредјељена да заједно са „Електропривредом Републике Српске“ (ЕРС) као носиоцем развоја у сектору енергетике те са заинтересованим инвеститорима изгради нове енергетске објекте.

-На тај начин омогућићемо далеко бржи економски раст и развој, те показати да је Српска спремна да буде партнер у укупном енергетском простору Европе и да покажемо да смо инвестиционо отворени- рекао је Ђокић и нагласио да је овај самит прилика и да се покаже да РС има капацитете да преузме вођење и управљање енергетским процесима у будућности.

Ђокић је нагласио да је будућност у обновљивим изворима енергије, да је Српска томе посвећена, те да у том процесу ЕРС схвата своју улогу и спремна је да буде креатор енергетске будућности Републике.

Говорећи о положају малих акционара ЕРС-а, који сматрају да су њихове акције обезврјеђене у процесу реструктурирања, Ђокић је рекао да ће до промјена сигурно доћи.

-Нови правни субјекти који ће се појавити  у будућности биће још способнији. Предузећа ће превазићи фазу у којој се сада налазе јер сваки почетак и свака реформа су тешки и доносе одређене промјене и страхове, али надам се да то неће бити дугорочно- рекао је Ђокић и додао да очекује да ће након усвајања закона о електричној енергији ова област бити много боље уређена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана