Пашалић посјетио прњаворски "Младегс Пак"

Срна
Пашалић посјетио прњаворски "Младегс Пак"

ПРЊАВОР - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић посјетио је данас предузеће "Младегс пак" у Прњавору, гдје је обишао погон за производњу хране и са руководством разговарао о условима пословања.

Пашалић је истакао да ово предузеће има стабилно тржиште, добру производњу и квалитетне производе, али да им недостаје пољопривредно земљиште за проширење производње.

"Они имају жељу и намјеру да даље инвестирају у прераду пољопривредних производа јер сада доста полупроизвода набаљају на старном тржишу. Наш је задатак да заједно са локалном управом обезбиједимо потребне површине и о томе смо данас највише разговарали" , рекао је Пашалић.

Он је истакао да ресорно министарство већ има приједлог рјешења које би ускоро могло бити примјењено.

Власник "Младегс пака" Срђан Врховац нагласио је да предузеће улази у нови пројекат узгоја и прераде парадајза.

"Узели смо нову опрему која ради 100 тона кечапа дневно, па нам је потребна властита сировина, али и кооперантски односи. Потребно нам је и минимално 150 хектара земљишта, али тражимо 400 хектара због плодореда" , нагласио је Врховац.

Састанку је присуствовао и начелник општине Прњавор Дарко Томаш који каже да је "Младегс пак" предузеће са вишедеценијским искуством и пословним рејтингом, које је прошле године остварило приход од 27 милиона КМ.

Томаш каже да ће локална власт у сарадњи са ресорним министарством наћи начин да се пронађе рјешење за потребно земљиште, што би омогућило даљи развој фирме.

"На подручју општине Прњавор има више од 2.500 хекатара пољопривредног земљишта, од чега се под концесију и закуп може дати око 1.300 хектара. За ову фирму би било најинтересантније пољопривредно земљиште највећим дијелом везано за мјесну заједницу Штрпци с обзиром на то да на тим парцелама постоји могућност наводњавања" , појаснио је Томаш.

Он каже да је проширење овог предузећа и у интересу локалне заједнице јер ће се тако створити услови за нова радна мјеста.

Предузеће "Младегс пак" из Прњавора тренутно запошљава више од 200 радника. Производни асортиман предузећа се састоји од 350 различитих артикала које пласирају на тржишта 20 земаља широм свијета.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана