Отворена "Галерија Београд" - највећи тржни центар у региону

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић присуствовао је отварању највећег тржног центра у региону "Галерије Београд", у оквиру пројекта "Београд на води".

Вучић је, обраћајући се на отварању, рекао да је ово у дизајнерском смислу један од најнапреднијих и најбољих шопинг-молова у Европи.

"Све што смо радили у Београду на води 0,3 одсто је доприносило нашем БДП, утицало на нашу економију, да можемо да исплаћујемо пензије и друго... Издржали смо све нападе да нешто што је било најружније у земљи постане најлепше", истакао је Вучић.

Он је нагласио да је у Београду на води направљена најљепша променада у цијелој Европи са највише зеленила, са коначно изласком Београда на једну од најљепших европских ријека Саву, али и Дунав.

"Галерија Београд" ће бити једини европски тржни центар на обали ријеке и то ће бити највећи шопинг мол, забавна и гастрономска дестинација у региону.

Ријеч је о тржном центру на самој обали Саве са 300.000 метара квадратних укупне површине, 93.000 метара квадратних простора за издавање и 3.600 паркинг мјеста.

У оквиру објекта биће око 300 локала и 50 ресторана, као и биоскоп са више од 1.700 мјеста.

У Галерији ће се, осим нових брендова, представити и већ присутни брендови са премијум издањима.

Отварању су присуствовали и премијер Србије Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали, градоначелник Београда Зоран Радојичић, као и Мохамед Алабар, предсједник компаније "Игл хилс", која гради Београд на води.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана