Омладинска банка Добој подржала четири пројекта и један микробизнис

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Омладинска банка Добој је у текућој години на подручју ове локалне заједнице подржала четири пројекта у износу од 9.702 КМ и један микробизнис са 2.000 КМ.

Замјеник градоначелника Добоја Владо Благојевић рекао је новинарима да су активности реализоване у складу са потписаним уговором Градске управе и Фондације "Мозаик", те најавио наставак сарадње.

Координатор програма Омладинске банке Сања Којић навела је да, према потписаном меморандуму, "Мозаик" и град Добој сарађују до 2022. године, а до сада је реализован 21 пројекат укупне вриједности око 57.000 КМ.

"Млади су се посветили спорту, малишанима и неким рекреативним стварима. Један симпатичан пројекат је из средње школе, гдје су млади опремили своје учионице", изјавила је Којићева, прије почетка састанка Добоју, на којем су сумирани резултати активности Омладинске банке у текућој години.

Фондација "Мозаик" и град Добој су 2018. године потписали меморандум о сарадњи на развоју програма Омладинске банке, укључујући и подршку микробизнисима младих, као и развоју предузетништва кроз "Мозаик" импакт инкубатор.

У овој години, Омладинска банка подржала је четири пројекта укупне вриједности 9.702 КМ, од тога је из фонда Омладинске банке обезбијеђено 5.892 КМ, а неформалне групе 3.810 КМ.

Ријеч је о пројектима "Бити лијеп/бити ин", укупне вриједности 2.150 КМ, "Дани Добоја" од 3.000 КМ, "Играј фудбал, буди срећан" од 2.229 КМ и "Школа спорта", од 2.260 КМ.

Подржан је и микробизнис - покретање вешераја, са 2.000 КМ, чиме је омогућена регистрација дјелатности и запошљавање једног лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана