Од Јануара на тржишту БиХ руски трговински ланац "Мере"

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО - На тржишту БиХ од јануара нередне године почеће да ради руски трговински ланац "Мере", који нуди чак 20 одсто ниже цијене, а планирано је да има 50 до 80 продавница, саопштено је данас из Агенције "Експрес консалтинг" која се бави довођењем страних инвестиција.

У саопштењу се прецизира да је у Општинском суду у Сарајеву већ регистрирано привредно друштво "Експертторг", у оквиру којег ће у БиХ пословати трговински ланац "Мере".

Прва планирана продавница треба да почне са радом на Илиџи, у Сарајеву, и у току су свеобухватне припреме, простори су већ закупљени, те се тренутно ради на реновирању и опремању. Након Сарајева, слиједи отварање трговина у Мостару, Бањалуци, Тузли, Зеници, Бијељини.

Директор агенције "Експрес консалтинг" Кемал Муратовић истакао је да оно што овај трговински ланац у потпуности издваја у односу на остале јесте цјеновна политика. Цијене свих артикала у продавницама "Мере" биће за чак 20 одсто ниже у односу на све друге велике ланце. Муратовић је нагласио да је то оно што је сигурно позитивно и што је добра вијест за потрошаче у БиХ. "Сви будући запосленици биће држављани БиХ", рекао је Муратовић.

Ријеч је о трговински ланцу који је један од највећих на свијету. У европским земљама послују под брендом "Мере", док у Русији раде под именом "Светофор". О каквој компанији се ради говори и податак да, на примјер, у 2020. години имају остварени промет 189 милијарди руских рубаља /4.255.920.000 КМ/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана