Нови крипто скандал, хиљаде људи у превари изгубило новац

Tanjug
Foto: Ilustracija

ЛОНДОН - Вјерује се да су хиљаде људи изгубиле своје уштеђевине након улагања у апликацију за трговање криптовалутама под називом iEarn Bot, а стручњаци који су истражили ову компанију кажу да би овај случај могао бити један од највећих крипто скандала до сада.

 

 

Трговање криптовалутама је постало популарно јер су људима често обећаване велике зараде за краткорочна улагања, међутим службе за спровођење закона упозоравају на све већи број превара и препоручују инвеститорима да буду обазриви, наводи се у извјештају Би-Би-Сија.

 

У Румунији су десетине личности високог профила, укључујући владине званичнике и академике, биле убијеђене да инвестирају посредством апликације јер ју је спонзорисао Габриел Гараис, водећи ИТ стручњак у земљи, међутим Гараис тврди да је и он био преварен и наведен да уложи сопствену уштеђевину у апликацију након чега је изгубио новац.

 

Човјек кога сајт iEarn Bot именује као оснивача компаније рекао је британском јавном сервису да никада није чуо за компанију и потврдио да је поднио пријаву полицији.

 

Технолошки институт у Масачусетсу, заједно са компанијама као што су Хуавеј и Куалком, именовани су као "стратешки партнери" iEarn Bota, али и они тврде да немају сазнања о компанији и да не раде са њом.

 

На веб страници компанија iEarn Bot није објавила никакве контакт информације.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана