„M:tel“ повећао добит, главни конкурент смањио

ГС
„M:tel“ повећао добит, главни конкурент смањио

БАЊАЛУКА – Компанија „m:tel повећала је у прошлој години добит за осам милиона КМ, док је њен главни конкурент „БХ Телеком“ имао пад од чак 8,3 милиона КМ, показују финансијски извјештаји ових компанија.

Пословну 2022. године „ m:tel “ је завршио са добити од 82,3 милиона марака, што је раст од осам милиона, односно 10,7 одсто у односу на резултат остварен у 2021. години.

То је знатно већа добит од оне коју је имао „БХ Телеком“.

Наиме, „БХ Телеком“ је прошле године имао од 55 милиона КМ добити и она је у односу на годину раније мања за 8,3 милиона.

Осим финансијских и подаци о расту броја корисника у прошлој години иду у прилог компаније из Бањалуке.

Укупан број корисника „БХ Телекома“ већи је за један одсто у односу на број корисника које је имао крајем 2021. године, наведено је на сајту ове компаније.

У истом периоду „m:tel “ повећао број корисника за три одсто, чиме је остварио историјски рекорд од оснивања компаније.

Такође, „m:tel“ је крајем прошле године добио сертификат за најбољу мобилну мрежу у БиХ по мјерењима компаније “ Systemics PAB ” из Пољске, једне од најпрестижнијих свјетских фирми која утврђује квалитет мобилних мрежа.

Овај званични сертификат да је у свим областима најбољи оператер у БиХ има једино „m:tel“, а што је потврдила и директорица компаније Јелена Триван приликом уручења сертификата.

-Ово је прво званично мерење квалитета мреже које је спроведено у Босни и Херцеговини. Сваки оператер је склон да каже да је најбољи у свом послу, али једино „m:tel “у БиХ има званични сертификат да је у свим областима најбољи оператер. Не само у преносу гласа, података или у покривању територије, него у свим категоријама смо званично најбоља мрежа у БиХ - казала је Триван.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана