Миладин Радовић, директор “Пошта Српске”: Добар план доноси историјске резултате

Анита Јанковић Речевић
Миладин Радовић, директор “Пошта Српске”: Добар план доноси историјске резултате

БАЊАЛУКА - “Поште Српске”, упркос бројним отежавајућим пословним околностима, првенствено енормном поскупљењу горива и расту цијена свих материјала за рад и пружање услуга, прво полугодиште ове године завршиле су са плусом од 940.000 марака.

Истакао је ово за “Глас Српске” директор “Пошта Српске” Миладин Радовић наводећи да су до позитивног резултата дошли рационалним планирањем и залагањем свих запослених.

- Иако смо пословали у отежаним условима цјеновник наших услуга остао је непромијењен. Узимајући у обзир пословни резултат и опште друштвене околности успјели смо да додатно повећамо плате запосленима - рекао је он. Подсјетио је да су примања радницима повећана и 1. јануара ове године захваљујући изузетним пословним резултатима оствареним прошле године.

- Након околности које је изазвала глобална пандемија вируса корона, 2021. обиљежила је пословна стабилизација, тако да смо остварили позитиван нето резултат у износу од 1.359.297 КМ, што је највећи пословни резултат које су “Поште Српске” оствариле од оснивања до данас. Такав пословни биланс настао је као резултат рационалне, тржишно усмјерене пословне политике управе и тимског рада у предузећу - казао је Радовић.

Додао је да се од доласка у ово јавно предузеће труди да примијени све моделе позитивне праксе које је стекао радећи у приватном сектору, настојећи да заједно са члановима управе модернизује токове пословања.

- Излазећи из рутине и смањујући кораке који успоравају пословне токове настојали смо да допринесемо расту и развоју поштанског саобраћаја на територији Српске - увјерава Радовић. За добре пословне резултате сваког предузећа, прича Радовић, најзаслужнији су радници којих у “Поштама Српске” има око 2.500 и који су њен највреднији ресурс.

- Поштари и шалтерски радници носе највећу одговорност унутар нашег система, јер су у сталном и директном контакту са корисницима, а један од начина на који мотивишемо раднике је повећање плата - нагласио је он.

“Поште Српске” ове године, заједно са Републиком Српском, обиљежавају три деценије рада и још неколико значајних датума који говоре о трајању, великој борби и опстајању свих ових година.

- Три деценије рада пошта на простору РС употпунићемо и обиљежавањем 25 година самосталног дјеловања предузећа “Пошта Српске”. Будући да нам се приближава и Свјетски дан пошта, 9. октобар, који прослављамо традиционално, тога дана биће одржана централна манифестација на тргу у Сокоцу, гдје ће бити уприличен свечани дефиле поштанских возила те промоција књиге “Пошта у одбрамбено отаџбинском рату 1992-1995” аутора Горана Бараћа. Први пут смо се нашли у улози издавача, покренувши и ту дјелатност - испричао је Радовић.

Додао је да ће поводом значајних јубилеја, а у корак са савременим трендовима, корисницима од идућег мјесеца понудити и нову услугу.

- Припремили смо мобилну апликацију која ће грађанима омогућити плаћање рачуна било када и са било којег мјеста. Поносни смо на развој модерних технологија у процесу нашег пословања и апликација је још један начин да захвалимо корисницима на повјерењу свих ових година - рекао је Радовић и нагласио да ће промоција апликације бити 12. октобра под слоганом “Пошта за нова времена”.

Историјат

Миладин Радовић подсјећа да је Влада РС 24. маја 1992. године донијела одлуку о формирању Јединственог јавног предузећа ПТТ саобраћаја РС, након чега су увезане све поште у јединствену мрежу, формирани нови поштански центри и успостављена редовна размјена закључака.

- Међународни поштански саобраћај РС са иностранством успостављен је у јуну 1992, а реорганизација предузећа извршена је 1993, када су формиране организационе ПТТ цјелине у Бањалуци, Добоју, Бијељини, Палама, Фочи и Требињу. Као Предузеће за поштански саобраћај РС, скраћеног назива “Поште Српске”, постоји од 1. јануара 1997. године - рекао је Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана