LKQ Europe: Приход у другом кварталу 2022. достигао 3,3 милијарде  долара

ГС
LKQ Europe: Приход у другом кварталу 2022. достигао 3,3 милијарде  долара

БАЊАЛУКА - LKQ корпорација ( LKQ Corporation) свјетски бренд када је у питању дистрибуција резервних дијелова за возила, у БиХ је присутна путем SiM Impex компаније са сједиштем у Бањалуци, а која је дио ове велике корпорације. Финансијски резултати LKQ у Европи за други квартал ове године показују константан раст прихода, упркос свим изазовима тржишта с којима се носе све свјетске корпорације.

Приход у другом кварталу 2022. године износи 3,3 милијарде  долара.

Сумиравши учинак LKQ Europe у наведеном кварталу, Arnd Franz, извршни директор ове корпорације изразио је задовољство достигнућима LKQ Europe током другог квартала у тржишном окружењу које и даље представља изазов: повећање инфлације, поремећаји ланца снабдијевања и рат у Украјини.

-Ниједан од ових изазова неће ускоро нестати. Наши резултати показују да је чак и у нестабилном окружењу, LKQ Europe посвећен и способан да испоручи двоцифрене EBITDA марже. То успијевамо захваљујући нашим тимовима. Изузетно сам поносан на њихову отпорност и њихову способност да се прилагоде тржишним условима – подржавајући наше купце сваки дан. Заједно, успјешно покрећемо кључне иницијативе одрживости: смањење емисије CO2, ангажовање запослених и рад са заједницама у којима послујемо. Желио бих изразити поштовање према храбрости наших колега и њихових породица у Украјини, којима настављамо пружати подршку и помоћ - нагласио је Franz.

Сличан став изразио је и Andras Lorincz, извршни директор LKQ за Централно-источну Европу (ЦИЕ), коментаришући постигнуте резултате у Чешкој, Словачкој, Пољској, Мађарској, Украјини, Словенији, Босни и Херцеговини и Румунији.

-У другом кварталу смо успјели да постигнемо циљеве у цијелом региону, чему је допринијело неутралисање раста инфлације и већа ефикасност нашег пословања. Ово заслужује велику захвалност свим тимовима који су допринијели овом солидном постигнућу. Посебно желим да одам дубоко поштовање и подршку нашим колегама у Украјини који неуморно настављају да раде у ратним условима - рекао је Lorincz, нагласивши да иако на првом мјесту ставља безбједност и сигурност колега из ратом захваћене земље, украјински тим успијева опслуживати купце без већих сметњи и минимизирати штету узроковану ратним сукобом.

Детаљније информације о резултатима у другом кварталу можете пронаћи на линку LKQ Corporation објавила резултате за други квартал 2022.

О компанији LKQ Europe

LKQ Europe, зависно предузеће корпорације LKQ, са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Тренутно запошљава око 26.000 људи путем мреже од 1.000 филијала и 6,1 милијарди америчких долара прихода у 2021. години . Организација снабдијева преко 100.000 независних радионица у више од 20 европских земаља.

Групацију чине Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, LKQ CZ, SiM Impex и групација STAHLGRUBER, као и Atracco, фирма специјализована за рециклирање. LKQ такође посједује мањински удио у групацији Mekonomen.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана