Костајница: Усвојен овогодишњи буџет од 2.600.000 КМ

Срна
Костајница: Усвојен овогодишњи буџет од 2.600.000 КМ

КОСТАЈНИЦА - Скупштина општине Костајница усвојила је данас буџет за 2021. годину у износу од 2.600.000 КМ, након што је ова локална заједница више од годину дана била на привременом финансирању.

Начелник општине Никола Јањетовић рекао је новинарима да је ријеч о реалном буџету, који је прављен на основу планираних прихода.

"Приступили смо, морам рећи, ригорозно, приходима општине и на основу тих прихода формирали буџет онако како би то требало да буде", истакао је Јањетовић.

Одборник СНСД-а Јасна Боројевић рекла је да је буџет транспарентан и пун уштеда.

"Наш начелник је опредијељен за уштеде и на измирење обавеза направљених у неким претходним периодима, што треба да се поштује", додала је Боројевићева.

Одборник СДС-а Славко Аврамовић нагласио је да је буџет темељ функционисања сваке локалне заједнице и да је овај, који је данас, усвојен планиран на реалној основи.

"Мислим да су добро избалансирани приходи и расходи и мислим да ћемо у скорашњем периоду имати ребаланс буџета, у који ће бити уврштена средства за капиталне инвестиције и опоравак Костајнице", рекао је Аврамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана