Компанија “m:tel” има најбољу мобилну мрежу у БиХ

Данијела Бајић
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Захваљујући преданом раду, квалитетном планирању, константним и равномјерним улагањима на цијелој територији, као и спровођењу континуираног процеса оптимизације мреже, компанији “m:tel” додијељен је сертификат за најбољу мобилну мрежу у БиХ и за ову годину.

Сертификат за најбољу мобилну мрежу за 2023. годину, који је само једна у низу потврда лидерства “m:telа” у БиХ, генералној директорици ове компаније Јелени Триван јуче је у Бањалуци уручио директор IT групе “Net Check” Карлос Трокадо.

Ова компанија из Њемачке, која је глобално препознатљива у сфери мјерења квалитета мобилних мрежа, мјерење у БиХ вршила је у 37 градова и на свим главним путевима и аутопутевима. Према ријечима Трокада, то је обухватило укупно 4.539 километара у овом тестирању, односно 2.117 километара у градовима и 2.422 километра на путевима који их повезују.

- Након више од 45.000 обављених тестова за глас и податке по оператеру, међу свим оператерима “m:tel” је постигао најбоље резултате. Од максималних 1.000 бодова, ова компанија је остварила импресивни скор од 823 поена. Поред најбољих укупних резултата, “m:tel” је такође постигао најбоље резултате и у категоријама за воице и дата - рекао је Трокадо.

Триванова је истакла да је ово важно признање и да “m:tel” има потребу да буде екстерно анализиран, те да реномиране куће, које раде анализу “Дојче телекома”, “Свис телекома” виде какав је квалитет мреже.

- Нашим корисницима можемо и званично да кажемо да смо најбоља телекомуникациона кућа у БиХ и да у том смислу сваки наш корисник у овом тренутку користи најбољу мрежу у свим категоријама - рекла је Триванова.

Додала је да се у неким другим земљама користи селективна статистика за воице и за дата, а да је “m:tel” у свим категоријама најбоља мрежа.

- Свеједно је да ли се налазите у руралном подручју или у граду, свеједно да ли користите позив, WhatsApp или интернет, у свакој од тих категорија корисници ће добити најбољу услугу. Резултати које смо добили су у рангу најбољих телекомуникационих кућа на свету. Грађани БиХ, корисници “m:telа” имају резултате, имају мрежу какву би имали и да живе у Немачкој или у Швајцарској - навела је Триванова.

Разлог за задовољство је и у томе што иза овог успјеха, истакла је она, стоје огромна улагања.

- У претходне двије године уложили смо стотине милиона у мрежу и надам се да сваки наш корисник то види. Ово је друго међународно признање које смо добили и отворени смо за сваку међународну институцију која се бави провером мреже да дође у сваком тренутку и да уради тестирање. Сигурна сам да бисмо добили исте резултате. Ово је за сваког корисника “m:tel” мреже потврда да је свој новац уложио у најбоље што на тржишту постоји - казала је Триванова.

Претходна признања

Признање “Net Check” групе само је једно у низу које показује да је “m:tel” најбоља мобилна мрежа у БиХ. Наиме, крајем прошле године компанија “Systemics PAB” из Пољске додијелила је “m:telу” сертификат који то потврђује.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана