Компанија “Крајинапетрол” отворила модерно опремљен комплекс у бањалучком насељу Рамићи

Милијана Латиновић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Компанија “Крајинапетрол” у Бањалуци отворила је савремено опремљен комплекс на 5.000 метара квадратних, један од највећих у Српској, кога чине бензинска станица са продајним објектом и ауто-праоницом, а ускоро би клијентима требало да буде на располагању и паркинг за камионе.

Комплекс је смјештен у близини пословне зоне Рамићи, а на тој локацији прије реновирања постојало је ауто-пунилиште ауто-гаса, једно од првих у БиХ.

Руководилац комерцијалног сектора у предузећу “Крајинапетрол” Бањалука Огњен Ерић испричао је за “Глас Српске” да је овај објекат, 16. по реду, а 11. који је реконструисан, углавном из властитих извора финансирања, те да је у плану да и остали објекти у наредном периоду добију ново рухо.

- Оно што издваја овај од осталих наших објеката, па и многих других, јесте то што осим продаје нафтних деривата и ауто-гаса, купци имају на располагању савремено опремљену продавницу у којој су заступљени артикли из сектора прехране, пића и хемије - испричао је Ерић.

Купцима је на располагању и угоститељски објекат у коме могу да предахну уз кафу, чај или неко освјежавајуће пиће.

Ерић је истакао да с обзиром на изузетно добру локацију комплекса очекују и добар промет.

- Ту је и ауто-праоница која располаже висококвалитетним материјалима потребним за прање возила. Такође, имамо могућност и за прање камиона, а ускоро би требало да профункционише и систем паркирања камиона - појаснио је Ерић, додавши да нуде и могућност вагања возила.

Истакао је да се иза комплекса налази складиште гаса, капацитета око 450 метара кубних, као и пунионица боца.

Говорећи о ситуацији на тржишту и цијенама нафтних деривата, Ерић је истакао да само у Бањалуци послује око 50 бензинских станица, конкуренција је велика и свако се бори да добије свој дио колача.

- Дистрибутери се труде да привуку купце, а како другачије него повољном цијеном, тако да је то велика тржишна утакмица. Цијене, из угла крајњег потрошача, нису популарне, међутим, из угла дистрибутера, од фебруара трају константне осцилације на горе на свјетским берзама и сходно томе смо и ми кориговали цјеновнике. Наше зараде су исте или ниже - казао је Ерић, додавши да је свака прогноза о даљем кретању цијена горива незахвална.

Радно вријеме

Огњен Ерић је испричао да продајни објекат и кафић раде од шест до 24 часа, док је услуга вагања и прања возила доступна клијентима од нула до 24 часа. И паркинг за камионе, након што почне са радом, биће доступан нон-стоп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана