Из Компензационог фонда Српске одобрено 797.671 КМ за пословне субјекте и предузетнике

Срна
Foto: Влада Републике Српске

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је данас исплату 797.671 КМ за санирање посљедица изазваних вирусом корона за 314 пословних субјеката и предузетника, односно за 1.556 радника.

Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које је за сваког пословног субјекта и предузетника донијела Пореска управа Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је информацију о пословним субјектима који, у складу са уредбом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед вируса корона остварују право на финансијску подршку за мај из средстава Компензационог фонда, а за које је Пореска управа од 29. септембра до 21. октобра донијела рјешења да се одобрава исплата.

Одобрена је и исплата 499.881 КМ за помоћ 33 привредна субјекта, која ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети Министарство саобраћаја и веза.

Управни одбор усвојио је и информацију о привредним субјектима који, у складу са уредбом о поступку додјеле средстава привредним субјектима у области међународног превоза лица у друмском саобраћају и пружању аеродромских услуга за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона, остварују право на финансијску подршку из средстава Компензационог фонда.

На сједници је Републичкој управи цивилне заштите одобрено 150.000 КМ за набавку контејнера, наводи се у саопштењу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана