"Хидроелектране на Дрини": Остварена прекопланска производња од 127 одсто

Срна
Foto: срна

ВИШЕГРАД - Предузеће "Хидроелектране на Дрини" у Вишеграду су у прошлој години оствариле прекопланску производњу од 127 одсто, изјавио је директор Недељко Перишић.

Прошла година је за "Хидроелектране на Дрини", каже Перишић, била изузетно добра јер је остварена производња од 1.174 гигават-часа електричне енергије. 

"То је изузетно важно јер је жЕлектропривредаж испунила електроенергетски биланс и пребацила га за непуних четири одсто, гдје је наша хидроелектрана у тој прекопланској производњи партиципарала са највећом произведеном количином прекопланских гигават-часова", рекао је Перишић. 

Он је на конференцији за новинаре изјавио да су у прошлој години имали значајне инвестиције у погонској спремности, односно текуће одржавање на објекту и у предузећу, за шта је издвојено више од 6,5 милиона КМ у инвестирање најзначајније опреме на постројењу. 

"Настављамо на исти начин и у овој години. Година која је иза нас била је изузетно добра и она нам прави значајан простор да наставимо са инвестицијама да би погонска спремност и у овој години била на завидном нивоу", напоменуо је Перишић. 

Он је нагласио да су крајем прошле године почели припремни радови на хидроелектрани Бистрица, гдје је ово предузеће 100 процентни власник. 

"Иза инвестиција стоји Влада Републике Српске и матично предузеће заједно са нама. Надамо се да ће у предвиђеним роковима те инвестиције бити реализоване. Са својих 39 мегавата инсталисане снаге и 150 гигавата просјечне годишње производње могу да кажем да ће значајно допринијети основном резултату, али и привредном амбијенту читавог краја", изјавио је Перишић. 

Према његовим ријечима, на бази доброг пословања ствара се простор за социјално и друштвено одговоран рад, на чему управа предузећа инсистира. 

"Потписали смо уговоре о стипендирању, подржавали смо невладине, хуманитарне организације, спортске клубове и надамо се да ће пословање нашег предузећа бити поново добро да наставимо са друштвено-одговорним радом. Поносни смо да смо суграђаене обрадовали новогодишњим концертом жБајаге и инструктораж. Надамо се ће такве ствари постати традиција", поручио је Перишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана