Гориво поново поскупљује

М. Ми.
Гориво поново поскупљује

Бањалука - Гориво на бензинским пумпама у Српској до краја седмице поскупјеће до пет фенинга по литру због раста цијена сирове нафте на свјетском тржишту.

Замјеник предсједавајућег Групације за промет нафте и нафтних деривата у Привредној комори РС Саша Ћејић рекао је да је гориво у малопродаји претходних дана поскупјело од четири до пет фенинга, те да поново очекују идентичан раст до краја седмице.

- Бензинске станице у РС још нису потрошиле залихе горива купљеног по старим цијенама, али чим крену у нову набавку, цијене на пумпама биће више - рекао је Ћејић.

Он је нагласио да дизел тренутно кошта од 1,79 до 1,89 марака по литру, док је бензин 98 на појединим пумпама већ пробио границу од двије марке.

Предсједник Удружења дистрибутера нафте и нафтних деривата Семберије и Мајевице и директор бензинских пумпи "Нешковић" Миро Шкиљевић рекао је да на овој бензинској станици цијене горива нису мијењане у односу на поскупљење од прије седам дана, али да се поскупљење може очекивати са новим набавкама.

- Набавне цијене веће су за четири фенинга, па се за исто толико може очекивати поскупљење на пумпама - рекао је Шкиљевић и додао да се према прогнозама очекује даљи раст цијена горива у набавци, а самим тим и на пумпама.

Цијена горива у Српској падала је константно од почетка новембра 2014. године и достигла најнижи ниво у посљедњих шест година. Међутим, од 10. фебруара гориво је поново почело да поскупљује.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана