Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ Банке Бањалука: Приоритет бржа услуга клијентима

Илијана Латиновић
Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ Банке Бањалука: Приоритет бржа услуга клијентима

Банкарство није трка на 100 метара већ маратон. То је процес који траје и одлуке се не могу доносити на брзину. С обзиром на то да је НЛБ стабилна банка са јаком позицијом на тржишту, квалитетним клијентима и препознатљивим брендом, никакве корјените промјене нису биле потребне у протеклом периоду. Тежимо бржем и ефикаснијем процесу рада како би клијентима обезбиједили квалитетне и модерне производе и услуге у веома кратком року.

Истакао је то у интервјуу за “Глас Српске” предсједник Управе НЛБ Банке Бањалука Горан Бабић сумирајући резултате у првих 100 дана на тој позицији. Нагласио је да послујући на стабилним темељима настоје да унаприједе све постојеће услуге.

- Желимо створити амбијент који ће омогућити клијентима да добију потребне услуге са што мањим бројем долазака у банку и да наши клијенти за краће вријеме добију квалитетан производ или услугу - истакао је Бабић и нагласио да на путу ка томе циљу предано раде на едукацији запослених.

ГЛАС: Шта је био највећи изазов у протеклом периоду?

БАБИЋ: Изазова је било много, а можда највећи је упознати људе са којима радите, начин њиховог размишљања, како виде своју позицију у банци и препознати процесе које треба унаприједити. Због тога желимо да нађемо најбољи начин да константно едукујемо наше запослене те да унаприједимо процесе рада на задовољство и запослених и клијената.

ГЛАС: Какве новости припремате за клијенте?

БАБИЋ: Интензивно радимо на убрзавању процеса одобравања потрошачких кредита. Желимо ту активност да аутоматизујемо у што већој мјери и да те кредите одобравамо у току истог дана од дана подношења захтјева са свом потребном документацијом, а не као сада да се чека неколико дана. Надам се да ћемо то успјети да имплементирамо до краја ове године.

ГЛАС: Докле се стигло са процесом дигитализације?

БАБИЋ: Банкарски сектор је и даље један од ријетких који препознаје значај процеса дигитализације. Покушавамо да у тренутној законској регулативи нађемо начин како можемо повећати степен дигитализације те да смањимо обавезно присуство односно долазак клијената у банку. Свакако у том процесу своје мјесто имају и клијенти који у све већој мјери користе модерне технологије те их ми позивамо да се додатно информишу о дигиталним услугама и могућностима банке. Истичем да су дигиталне услуге клијентима у сваком смислу повољније од уобичајеног доласка у пословнице банке.

ГЛАС: Шта планирате за наредни период?

БАБИЋ: План нам је да инвестирамо више, да улажемо у пословну мрежу, али и у дигиталне канале. Циљ нам је да у идућој години реновирамо десетак од укупно 47 пословница. Биће то велики изазов, али сам сигуран да ми то можемо. Планирамо и да у што већем броју замијенимо нашу мрежу банкомата те да обезбиједимо клијентима већи број 24/7 зона.

Четврт вијека постојања

ГЛАС: НЛБ Банка Бањалука идуће седмице слави четврт вијека постојања. Како ћете обиљежити јубилеј?

БАБИЋ: Велика је част бити дио успјешне породице која траје четврт вијека. Епидемиолошка ситуација нам не дозвољава да у сриједу прославимо рођендан НЛБ Банке Бањалука онако како смо планирали. За све те године банка је учврстила своју позицију, постала јака и препозната на тржишту. Трудићемо се да то оправдамо и у наредном периоду. Традицију да награђујемо запослене поводом рођендана банке нећемо прекидати.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана