Гаговић: Трново има перспективу у развоју мањих привредних погона и у туризма

Срна
Foto: Срна

ТРНОВО- Начелник општине Трново Драгомир Гаговић рекао је, након састанка са министром спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташом Кошарцем, да ова локална заједница има перспективу у развоју мањих привредних погона и у туризму.

Гаговић је рекао новинарима да је инвеститор рибњака "Босфиш" затворио производњу у Хаџићима и дошао у Трново са озбиљном намјером да прерађује и пакује рибу, те да, осим тога, једини у БиХ има и фабрику за производњу хране за кућне љубимце.

"Ријеч је о озбиљном инвеститору и ово је само један од наших корака ка отварању што више радних мјеста на бази мини-погона прилагођених амбијенту и потребама Трнова", истакао је Гаговић.

Он је нагласио да треба инсистирати на отварању приватних погона, те да би један од њих могао да буде и погон за флаширање воде да би били искориштени потенцијали Трнова.

Гаговић је истакао да Трново реализује и многе развојне пројекте на Јахорини.

"Ски-стаза на трновском дијелу приводи се крају. Расписан је тендер Олимпијског центра за жичару четворосјед и очекујемо да ће Трново наредне сезоне имати своју ски-стазу и жичару и да ће `Пољице` бити знатно растерећене", рекао је Гаговић.

Он је рекао да у Трнову има око 2.500 лежајева, што је изузетно значајно за овако малу локалну заједницу, те навео да је Скупштина града категоризовала објекте, али да то није учињено праведно.

"Неки људи имају 100 лежајева, а пријавили су 15 да би избјегли одређена плаћања. Ми још немамо бенефите као у другим развијеним земљама и то треба урадити на основу неких законских и подзаконских аката. Рецимо и на мору се плаћа туристичка такса, па зашто не би и овдје", сматра Гаговић.

Он је нагласио да мора бити урађено још много тога, те да је приоритет изградња пута од три и по километра на том подручју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана