Fintech у БиХ – и шанса и изазов на NetWork 11 конференцији

ГС
Fintech у БиХ – и шанса и изазов на NetWork 11 конференцији

НЕУМ - Финансијски свијет никада није био динамичнији и узбудљивији, а кључ лежи у феномену познатом као Fintech - споју напредних технолошких рјешења и финансија. Уз подршку европских директива, укључујући и PSD2, отворено банкарство постаје централна тема разговора и у нашем региону.

На предстојећој NetWork конференцији, заказаној за период од 18. до 20. октобра у Гранд Хотелу Неум, биће одржан панел под називом  Fintech у БиХ – и шанса и изазов. Првог дана, познатог као Business Day, између осталих, окупиће се стручњаци и лидери из области Fintechа и традиционалног банкарства да разговарају о визији будућности финанцијског сектора не само у Босни и Херцеговини већ и у ширем регионалном контексту

Стручњак у банкарском сектору Мерима Махмутовић која тренутно ради као Senior Manager SEE у области стратегије банака, трансформације и технологије у компанији PwC, модерираће панел. Захваљујући богатом искуству, водиће дискусију у којој ће се размотрити кључне тачке развоја Fintech екосистема.

Угледни панелисти који ће дијелити своје стручно мишљење и искуства су:

•        Јасмин Махмузић, директор Агенције за банкарство ФБиХ, који ће пружити увид у регулаторне аспекте и потенцијале за развој финанцсијског сектора у БиХ.

•        Орхан Газибеговић, Unit Manager за БиХ, Црну Гору и Македонију у компанији Монри, фокусираће се на иновације и game-changing рјешења за плаћање и дигиталну трансформацију.

•        Амир Трокић, директор за развој пословања у Mastercardu за БиХ, истраживаће модерне технолошке могућности и потенцијале стратешких партнерстава.

•        Лидија Жигић, предсједник Управе NLC Банке д.д. у Сарајеву, размотриће прилагодљивост традиционалног банкарства новим трендовима.

•        Хрвоје Ћосић, оснивач и CEO Aircasha, подијелиће своје искуство у развоју финансијских производа у окружењу које је у сталној еволуцији.

•        Синиша Аџић, предсједник Управе Нове банке а.д. Бања Лука, истражиће како се континуирано усавршавање и едукација могу рефлектирати на стратешко управљање и иновације у банкарском сектору.

Кроз динамичну и детаљну дискусију, панел ће истражити тренутно стање и будућност финансијског сектора у Босни и Херцеговини. Заинтересовани ће имати прилику да сазнају више о концепту отвореног банкарства, иновативним праксама и начинима на које Fintech обликује будућност финансијског сектора.

За све оне који желе бити дио овог изузетног догађаја, напомена да су регуларне котизације у продаји до 9.октобра 2023. а за групне пријаве обезбјеђени су попусти. Све најновије информације могу се пронаћи на службеној страници конференције: www.networkkonferencija.ba  те на друштвеним мрежама Facebook, Instagram, Twitter и LinkedIn.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана