Донирано више од 700.000 КМ за санацију штете од земљотреса у Костајници

Срна
Foto: Илустрација

КОСТАЈНИЦА- Општини Костајница до сада је уплаћено укупно 727.681 КМ помоћи за обнову након земљотреса, од чега је Влада Републике Српске уплатила 300.000 КМ, рекла је Срни вршилац дужности начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Мирјана Костадиновић.

Она је навела да је Влада Српске ова средства уплатила интервентно, недуго након земљотреса који је крајем прошле године причинио велику материјалну штету у Костајници.

“Ова средства су трошена дијелом за санацију штете, у смислу набавке дијела контејнера за смјештај грађана чији су објекти неусловни за живот. Плаћамо тим грађанима комуналне услуге, плаћали смо дизалице које су изводиле радове на санацији димњака, те остале робе и услуге које су у директној вези са санацијом посљедица земљотреса”, рекла је Костадиновићева.

Према њеним ријечима, на рачуне посебних намјена општине Костајница уплаћене су и донације физичких и правних лица у износу од 427.681 КМ.

“Та средства ми нисмо трошили до сада и све и једна КМ је на рачуну. Нисмо их још трошили јер чекамо да се заврши попис штете и да видимо да ли ће нам и у ком износу Влада Републике Српске помоћи, па ћемо на основу тога трошити донаторска средства”, истакла је Костадиновићева.

У Костајници је у току израда елабората о штети насталој у земљотресу. Разорни земљотрес погодио је 29. децембра прошле године Хрватску, а највише су страдали Петриња, Глина и Сисак.

У земљотресу јачине 6,3 степена Рихтерове скале погинуло је седморо људи, међу којима и дванаестогодишња дјевојчица, много људи је повријеђено, а материјална штета је огромна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана