Ђокић: Још јача „Електропривреда“ у наредном периоду

Срна
Ђокић: Још јача „Електропривреда“ у наредном периоду

ТРЕБИЊЕ - Министар енергетике и рударства и Републике Српске Петар Ђокић отворио је данас историјску изложбу поводом јубилеја 30 година постојања „Електропривреде Републике Српске“, поручивши да ће то предузеће у будућности бити још снажније и развијеније.

Изложба је отворена у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, предсједника Владе Српске Радована Вишковића, министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца, генералног директора „Електропривреде Републике Српске“ Луке Петровића и градоначелника Требиња Мирка Ћурића.

-„Електропривредуж у будућности видимо још јачом и развијенијом и да буде носилац укупног енергетског раста кроз нове пројекте који ће бити изграђени у наредних пет година“ - рекао је Ђокић.

Он је додао да ће то бити нови велики искорак Српске и нови велики успјех „Електропривреде Републике Српске“.

Ђокић је изразио задовољство због 30 година постојања и рада „Електропривреде Републике Српске“ која је, како је истакао, настала, расла и развијала се заједно са Републиком Српском.

-Тај период је обиљежен великим радом и резултатима који су остварени у претходном периоду и није било једноставно кренути у тај велики подухват и успоставити енергетски систем Српске након што се распао претходни енергетски систем бивше Југославије и БиХ - навео је Ђокић.

Он је због тога захвалио свима који су дали свој допринос, знање и енергију за развој „Електропривреде Републике Српске“ свих ових 30 година.

Ђокић је рекао да фотографије са изложбе осликавају тај развојни пут и њену славну историју, и „Електропривреде Републике Српске“ и Републике Српске.

Он је захвалио и за снажну подршку свих републичких институција „Електропривреди Републике Српске“, као и бившим директорима, члановима управе и радницима тог предузећа.

Изложбу је припремио Архив Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана