Ћорић: „Поште Српске“ предузеће са традицијом прилагођено новим технологијама

Срна
Ћорић: „Поште Српске“ предузеће са традицијом прилагођено новим технологијама

БРЧКО- „Поште Српске“ су предузеће које има традицију прилагођену новим технологијама и иновативним идејама, истакао је данас министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.

Ћорић је новинарима данас у Брчком, на обиљежавању Свјетског дана поште, рекао да „Поште Српске“ иду у корак са временом и одолијевају новим изазовима како би услуге подигли на висок ниво.

Генерални директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић рекао је да се обиљежавањем Свјетског дана поште жели указати на важност поштанских услуга у цијелом свијету те додао да су током пандемије „Поште Српске“ показале свој значај и дошле до сваког пензионера како би им биле на услузи за плаћање рачуна и других обавеза.

Радовић је истакао да је од услуга најактуелнија брза пошта, да је у „Поштама Српске“ запослено 2.500 људи, распоређених у дирекцији предузећа, 10 радних јединица, 226 пошта и 428 шалтера те да предузеће прати савремене трендове како би било конкуретно на тржишту.

Он је навео да су „Поште Српске“ ликвидно предузеће, да своје обавезе измирују на вријеме, те да су, према посљедњем, шестомјесечном извјештају пословали позитивно, око милион КМ.

Директор Радне јединице „Пошта Српске“ у Брчком Бојан Ђокић рекао је да 93 радника ове радне јединице покрива тај град и општине Пелагићево, Доњи Жабар и Шамац, што је тетриротијално 750 километара квадратних.

-Наши радници се односе професионално и одговорно према послу. Имамо јако мало притужби грађана, скоро ништа, и могу да будем поносан на наше запослене - додао је Ђокић.

Један од 650 поштара „Пошта Српске“ Борислав Цветиновић из Брчког рекао је да су поштари дио породица којима доносе пошту те да му у послу једини проблем представљају пси са којима свакодневно води борбу.

Свјетски дан поште, „Поште Српске“ обиљежиле су дефилеом теретних возила, мотоцикала, бицикала и радника Булеваром мира у Брчком, те културно-умјетничким програмом у којем су наступили чланови брчанског Српског просвјетног и културног друштва (СПКД) „Просвјета“ и Етно-групе „Вијенац“.

Уручене су захвалнице и симбиличне награде заслужним радницима „Пошта Српске“.

Обиљежавању Свјетског дана поште у Брчком, осим министра Ћорића, присуствовали су министар енергетике и рударства Петар Ђокић, радници и представници свих радних јединица „Пошта Српске“.

Свјетски дан поште обиљежава се сваке године 9. октобра у знак сјећања на оснивање Свјетске поштанске уније тог дана 1874. године у швајцарском граду Берну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана