Ћорић: Наступ привредника из Српске на сајму у Новом Саду још једна потврда чврстих економских веза

Срна
Ћорић: Наступ привредника из Српске на сајму у Новом Саду још једна потврда чврстих економских веза

НОВИ САД - Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је данас да ће се први пут откако републичка Привредна комора наступа на Међународном пољопривредном сајаму у Новом Саду на њеном штанду представити и групација репрезентативних органских произвођача из Српске.

-Осим групације репрезентативних органских произвођача, сајамским посјетиоцима ће се директно представити и шест репрезентативних предузећа из Српске. Уз то, путем каталога посјетиоци Сајма моћи ће се увјерити у квалитете више од 50 компанија из Републике Српске - рекао је Ћорић Срни на штанду Привредне коморе Српске на Међународном пољопривредном сајму.

Он је додао да је наступ излагача из Српске на престижној сајамској манифестацији још једна прилика за потврду чврстих економских веза са Србијом.

-Познато је да је Србија највећи спољнотрговински партнер Српске и зато ће и наш наступ на престижној сајамској манифестацији бити у тренду потврде снажних економских односа, да се слободније изразим, између двије братске државе. Уједно, ово је прилика да размијенимо пословна искуства са колегама из Србије, али и иностранства и увјеримо се гдје се ми тренутно налазимо - рекао је Ћорић.

Он је подсјетио да је Привредна комора Српске практично стални члан Новосадског сајма, као и да има сталну поставку на Пољопривредном сајму.

-Ове године смо на заједничком штанду БиХ, али је Привредна комора Републике Српске носилац наступа наших излагача на Међународном пољопривредном сајму - рекао је Ћорић.

На штанду Привредне коморе Републике Српске представиће се привредна друштва, Хемијска индустрија „Дестилација“ из Теслића, „Младегс пак“ из Прњавора, прехрамбена индустрија „Сава Семберија“ из Бијељине, „Фармавит“ из Љубиња, „Вива офис хоум“ из Бањалуке, „Дионис Љубнича“ - „Винарија Пајић“ Брчко, као и поменута групација органских произвођача Републике Српске.

У отвореном и затвореном простору Новосадског сајма данас је почео 88. међународни пољопривредни сајам, који ће трајати до 24. септембра.

Међународни сајам одвија се уз строго поштивање епидемиолошких мјера против вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана