Ћорић: Циљ унапређење жељезничког саобраћаја

Срна
Ћорић: Циљ унапређење жељезничког саобраћаја

БАЊАЛУКА - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић истакао је данас у Бањалуци да институције Српске спроводе различите пројекте с циљем унапређења жељезничког саобраћаја.

Ћорић је са делегацијом кинеске државне пројектантске компаније "CRDC", која има огранак у Србији, разговарао о активностима и стратегијама из области жељезничког саобраћаја у Републици Српској, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Републике Српске.

На састанку је разговарано о могућности успостављања међусобне сарадње, стратешким плановима Републике Српске из области друмског и жељезничког саобраћаја, пројектима "Жељезница Републике Српске", реконструкцији и модернизацији пруга у Српској, могућности дигитализације "Жељезница", потенцијалним рјешењима и моделима финансирања.

Саговорници су размијенили мишљења и о осталим питањима од важности за Републику Српску у сектору саобраћаја, ауто-путева и путева. "ЦРДЦ" је пројектантско предузеће и свјетски позната групација под управом кинеских жељезница, сврстана међу првих сто пројектантских кућа у Кини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана