БИМАЛ и Бечејка потписали меморандум о разумијевању

PR
БИМАЛ и Бечејка потписали меморандум о разумијевању

Брчко – Брчански БИМАЛ и фабрика сточне хране Бечејка потписали су меморандум о разумијевању у којем је БИМАЛ изразио намјеру за преузимање већинског власничког удјела у овој фабрици.

БИМАЛ Група је извршила пријаву концентрације надлежним регулаторним тијелима за заштиту конкуренције у Србији и у Босни и Херцеговини, те подноси исте пријаве и у осталим националним институцијама у којима постоји обавеза пријаве.

БИМАЛ Група преко своје фирме БИМАЛ Агри у Бечеју већ годинама сарађује са фабриком сточне хране Бечејка. Имајући у виду да се БИМАЛ Агри и Бечејка налазе у непосредној близини,  природни пут је да се ове двије цјелине споје у економски и логистички уједињен агроиндустријски комплекс, који би као дио БИМАЛ Групе добио снажнију позицију у смислу технолошког знања и извозног потенцијала.

БИМАЛ је 2019. године купио фабрику за производњу јестивог уља БИМАЛ СУНЦЕ у Сомбору, а покретањем аквизиције и интеграције фабрике Бечејка наставља развој пословне групе и ширење производних капацитета у Србији. Стицањем власништва у фабрици сточне хране Бечејка, БИМАЛ ствара додатан потенцијал и пословне могућности, чиме јача своју позицију на тржиштима Западног Балкана, ЕУ и Блиског истока.

У саставу БИМАЛ Групе данас послују фабрике за производњу јестивог уља БИМАЛ у Брчком и БИМАЛ СУНЦЕ у Сомбору, БИМАЛ Традинг и БИМАЛ Инвест у Београду, БИМАЛ Агри у Бечеју, и ЖИТОПРОМЕТ и Институт за развој и унапређење пољопривреде - ИРУП у Брчком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана