"Бања Врућица" купила хотел "Бистрица" на Јахорини

Срна
Foto: Booking

ТЕСЛИЋ - Здравствено-туристички центар (ЗТЦ) "Бања Врућица" купио је хотел "Бистрица" на Јахорини.

- "Бања Врућица" је потписала уговор о куповини хотела "Бистрица" на Јахорини са припадајућим земљиштем са БАТ хотел доо Пале - саопштено је из ЗТЦ-а.

У саопштењу се истиче да је дугорочни циљ проширење асортимана туристичких услуга и наглашава да ће овим "Бања Врућица", након стотину година постојања, са понудом изаћи изван локалитета општине Теслић и додатно се позиционирати као један од водећих туристичких брендова, не само у Републици Српској и БиХ, већ и и у региону.

- Краткорочно, овом куповином ће се одржати радна мјеста тренутно запослених радника у ЗТЦ "Бања Врућица", будући да се у зимским мјесецима због епидемије вируса корона и отказивања страних гостију, очекује знатан пад попуњености капацитета у односу на прошле године - наводи се у саопштењу.

Генерални директор ЗТЦ "Бања Врућица" Драган Богданић истиче да у контексту развојних планова ово повећава њихову конкурентност и присуство на тржишту.

- Ова аквизиција представља идеалан спој увођења нових туристичких производа у продајни портфолио ЗТЦ "Бања Врућица" у виду зимског, скијашког туризма, и то у периоду када матично привредно друштво има најмању попуњеност капацитета - нагласио је Богданић.

Према његовим ријечима, план је да хотел ради ову зимску сезону у постојећим условима уз предузимање мањих захвата на уређењу објекта до њеног почетка, а након завршетка зимске сезоне услиједиће детаљнија анализа и бити донесена одлука о свеобухватнијим улагањима на реновирању.

Коначна примопредаја некретнине и пратећих непокретности планирана је до 15. новембра.

"Бања Врућица" је једно од водећих привредних друштава из области туризма, а нарочито у области здравственог туризма. Прошле године остварила је 240.000 ноћења, а тренутно запошљава 380 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана