"Аутопутеви РС" и "Аутоцесте ФБиХ" договорили заједничке пројекте

Срна
Foto: Аутопутеви РС

БАЊАЛУКА - Директори предузећа "Аутопутеви Републике Српске" и "Аутоцесте Федерације БиХ" Душан Топић и Аднан Терзић разговарали су о сарадњи двије фирме на заједничким пројектима, међу којима је градња тунела "Путниково брдо два", у оквиру реализације пројекта дионице ауто-пута на Коридору "Пет це", на правцу од петље Руданка до међуентитетске линије.

"С обзиром да овај тунел једним дијелом прелази на територију другог ентитета, неопходно је уредити међусобне односе, права и обавезе предузећа надлежних за изградњу, одржавање и управљање аутопутевима у Српској и ФБиХ", објављено је на интернет страници предузећа "Аутопутеви Српске".

На састанку Топића и Терзића потврђен је ранији договор да се комплетна изградња тунела "Путниково брдо два" реализује у оквиру пројекта изградње поменуте дионице Коридора "Пет це" и да дио трошкова изградње на територији ФБиХ сноси надлежно предузеће - "Аутоцесте ФБиХ".

"У наредном периоду очекује се усаглашавање детаља споразума", наводе у "Аутопутевима Српске".

Блиска сарадња два предузећа се очекује и на плану изградње ауто-пута на подручју Брчко дистрикта, с обзиром да би преко те територије требало да иде дионица ауто-пута од Добоја до Раче и границе са Србијом, као и крак ауто-пута Београд-Сарајево из правца ФБиХ.

"О детаљима реализације овог пројекта биће ријечи и у наредном периоду, на састанцима са челним људима дистрикта", додају из "Аутопутева Српске".

Састанак Топића и Терзића о сарадњи на заједничким пројектима, који ова два предузећа очекују у блиској будућности, одржан је у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана