Addiko банка Бањалука покреће бесплатну Addiko SME Академију за представнике малих и средњих предузећа

ГС
Addiko банка Бањалука покреће бесплатну Addiko SME Академију за представнике малих и средњих предузећа

БАЊАЛУКА - У циљу јачања капацитета малих и средњих предузећа, Addiko банка Бањалука привредној заједници и медијима је представила концепт Addiko SME академије која за циљ има обуку кључних људи, садашњих и будућих лидера у малим и средњим предузећима.

У питању је серија бесплатних интерактивних радионица и обука које ће водити стручни консултанти који имају вишегодишње искуство у раду са малим и средњим предузећима, побољшању и унапређивању њиховог пословања, значајан фонд знања и искуства о свим проблемима и изазовима са којима се пословна заједница суочава.

Предсједник Управе Addiko Bank Срђан Кондић истакао је да је стратешко опредјељење Addika пословање са малим и средњим предузећима, те да улагање у знања кључних људи ангажованих у овим предузећима данас доприноси изградњи стабилних партнера у будућности.

-Живимо у времену интезивне трансформације пословања у сваком сегменту, што представља изазов, али и шансу за напредак и развој предузећа која треба на адекватан начин да одговоре изазовима који долазе. Кроз разговоре са нашим клијентима, препознали смо да је професионални развој насљедника и младих менаџера један од кључних приоритета у развоју наше економије у будућем периоду. У том смислу, одлучили смо да заједно са нашим партнерима из EFSE фонда за наше клијенте обезбједимо Addiko SME Академију кроз коју ће будући доносиоци одлука имати прилику да унаприједе своја знања и вјештине из области лидерства, управљања финансијама, дигиталног маркетинга и других области која ће им помоћи да обезбједе боље позиционирање себе и својих компанија у будућности. Јер, знање је раст - нагласио је Кондић.

Иницијативу Addiko банка Бањалука за оснивањем Академије као драгоцјену препознао је Европски фонд за југоисточну Европу (EFSE) који учествује у пројекту као спонзор, јер је својим активностима опредјељен да помогне локалним финанцијским секторима у јачању способности осигурања адекватног и одрживог финансирања микро и малих предузећа (МСЕ), као и за кредитирање и унапређење домаћинства.

-Ова иницијатива је резултат нашег настојања да оснажимо предузетнички дух и унаприједимо предузетнички екосистем у Босни и Херцеговини. Задовољство нам је да Академију организујемо заједно са нашим дугогодишњим партнером Addiko Bank Бањалука која је посвећена јачању и развоју малих и средњих предузећа - истакла је, менаџер за инвестиције у Finance in Motion испред Европског фонда за Југоисточну Европу Вања Цицо.

Addiko SME  Академија ће се одржати на три локације -Бањалука, Бијељина, Јахорина, у периоду од јуна до октобра 2022. године, те ће обухватити пет модула који ће се бавити лидерством и комуникацијом, интерним предузетништвом и иновација за МСП, разумијевањем финансијских концепата, маркетингом, продајом и дигиталним маркетингом, те управљањем стресом.

Учешће у Академији је бесплатно, а сви заинтересовани могу се до 10. јуна 2022. врло једноставно пријавити путем следећег линка: https://www.addiko-rs.ba/pravna-lica/addiko-sme-akademija/ .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана