Због несавјесних возача, блокиран пролаз “Бањ буса”

nezavisne.com
Због несавјесних возача, блокиран пролаз “Бањ буса”

Бањалука - Због непрописно паркираних возила, панорамски мини бус који превози туристе на Бањ брдо није могао саобраћати јуче у термину у 19 часова, а у претходна два дошло је до кашњења у реду вожње.

Како су истакли из Одјељења за саобраћај и путеве, због великог броја непрописно паркираних возила са обје стране саобраћајнице према Бањ брду, у једном термину био је онемогућен пролаз буса за ово најпознатије бањалучко шеталиште, те је морала интервенисати и „паук служба”.

Овом приликом, апеловали су на возаче да не паркирају возила на начин да је блокирано одвијање саобраћаја, те најавили да ће бити појачана активност надлежних служби на санкционисању овог прекршаја.

Иначе, панорамски мини бус однедавно поново превози заинтересоване суграђане и туристе које желе да посјете Бањ брдо.

Формално ће превоз трајати до 30. септембра, али, уколико временске прилике буду повољне и буде интересовања путника, превоз ће бити настављен и послије овог датума.

Ове године ангажовано је нешто веће возило, које је прилагођено лицима са инвалидитетом, мајкама са колицима и бебама, као и бициклистима који могу да унесу свој бицикл у бус. Цијена превоза је иста као и прошле године и износи 1 КМ, а за дјецу до пет година је бесплатно. Полазна станица мини буса је код Творнице обуће „Бема”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана