"За твоје добро": Овај викенд бесплатни прегледи у Чесми

Александар Стојановић
"За твоје добро": Овај викенд бесплатни прегледи у Чесми

БАЊАЛУКА - Бесплатни превентивни здравствени прегледи овог викенда биће организовани у амбуланти породичне медицине у Чесми, у оквиру велике акције под називом "За твоје добро".

Акција се фокусира на најризичнија или типична обољења, а то су кардиоваскуларна и малигна обољења. Прегледи су бесплатни и у наредном периоду обухватиће становништво од 18 до 70 година старости у свим мјесним заједницама на подручју града.

На иницијативу Града Бања Лука, који и сноси трошкове ових превентивних прегледа, Дом здравља је сачинио план акције који и реализује на терену.

Према том плану, послије Чесме, прегледи ће бити организовани у Шарговцу од 19. до 22. октобра, затим у Агином селу 26. октобра и у Бочцу 27. и 28. октобра. Сви прегледи биће обављани у амбулантама породичне медицине у наведеним насељима, а распоред по осталим мјесним заједницама биће накнадно објављен.

Процјена је да ће у идућих годину дана у овој превентивној акцији бити прегледано 80.000 становника нашег града.

Из Дома здравља су позвали станвништво да се одазове овој акцији, уз напомену да су из превентивних прегледа искључени обољели од малигних болести, кардиоваскуларних болести и дијабетес мелитуса, као и становништво код којег је урађена дијагностика на наведене малигне болести и други превентивни прегледи унутар једне године, те труднице и породиље унутар шест мјесеци након порода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана